Čilić u Miamiju konačno do pobjede nakon gotovo četiri mjeseci posta

Subota, 24. ožujka 2012. 21:27 Napisao/la  Ivan Milatić

U svom tek šestom pojedinačnom meču ove sezone Čilić je došao do svoje prve pobjede na Touru i prve od 2. studenoga prošle godine kada je na startu turnira u Valenciji pobijedio Milosa Raonica

Marin Čilić plasirao se u treće kolo Masters 1000 turnira u Miamiju. Prvi hrvatski „reket“ u dva je seta porazio Igora Kunicina i ostvario svoju prvu ovosezonsku pobjedu na Touru. Marin je na taj način obavio pola posla za hrvatski derbi u Miamiju do kojega ipak neće doći. Jedanaesti nositelj Juan Martin Del Potro spriječio je hrvatski okršaj u Miamiju nakon što je za 104 minute lako i bez suočavanja s break loptom izbacio Ivu Karlovića. Završilo je 7:5, 6:4 i u ponedjeljak će snage odmjeriti sa Marinom Čilićem.

U svom tek šestom pojedinačnom meču ove sezone Čilić je došao do svoje prve pobjede na Touru i prve od 2. studenoga prošle godine kada je na startu turnira u Valenciji pobijedio Milosa Raonica. U Delray Beachu i Indian Wellsu poražen je odmah na startu, a potom je igrao četvrtfinale Challengera u Dallasu. Više od pola godine prošlo je od posljednje Čilićeve pobjede na Masters 1000 turniru. U kolovozu prošle godine u Montrealu pobijedio je Seppija i Del Potra prije nego što je u osmini finala izgubio od Đokovića. Nakon toga gubio je u prvim mečevima Cincinnatija (Tsonga), Šangaja (Ramos), Pariza (Verdasco) i, prije dva tjedna, Indian Wellsa (Nalbandian).
Poslije nešto manje od sat vremena Marin je suvereno kontrolirao meč i vodio 6:3, 5:1, da bi se Kunicin vratio s četiri uzastopna gema prije nego što je u tie breaku ipak doživio poraz.

U prvom setu Čilić se mučio s ubacivanjem prvog servisa (46%), no u igri iza servisa bio je gotovo besprijekoran (11/12). Protiv servisa Čilić je bio nešto opasniji, no tek u osmom gemu dobio je priliku za break. Izborio se za 15-40 i odmah iskoristio prvu šansu. S lakoćom je odservirao za prvi set, a pozitivna serija nastavila se u drugom setu.

S dva lako napravljena breaka Marin je ekspresno poveo 4:0, pa 5:1, i činilo se da je meč riješen. No, Kunicin, koji je u glavnom ždrijebu nekog ATP turnira posljednji put dvije pobjede spojio na lanjskom US Openu, nanizao je četiri gema i izjednačio rezultat na 5:5. Čilić je propustio realizirati dva servisa za meč, kod 5:2 i 5:4.

U tim trenucima hrvatskog je tenisača prvi servis potpuno izdao, no ipak je pokazao psihološku snagu osvojivši 13. igru s premoćnih 7:1. Meč je trajao 82 minute. Marin je bio odličan u igri poslije prvog servisa (24/28), no takvih situacija nije bilo mnogo. Ubacio je samo 45% prvog servisa i to je segment igre koji će morati popraviti uoči sljedećeg meča. Čilić je pogodio devet asova i napravio tri dvostruke pogreške. Čiliću, koji je postavljen za 23. nositelja, je ovo peti nastup u Miamiju. Najbolji rezultat ostvario je 2010. godine (osmina finala), a prošle godine ispao je u drugom kolu.

ATP Masters 1000 Miami, 2. kolo: Čilić (Hrvatska, 23) - Kunicin (Rusija) 6:3, 7:6 (1).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.