Slovenac Žemlja predao Antoniju Veiću na startu kvalifikacija u Miamiju

Ponedjeljak, 19. ožujka 2012. 19:46 Napisao/la  I. Milatić

Veić, inače 166. reket svijeta, za protivnika je imao 21. nositelja kvalifikacija, Slovenca Gregu Žemlju (ATP 130)

Jedini hrvatski predstavnik u kvalifikacijama drugog Masters 1000 turnira sezone u Miamiju, Lošinjan Antonio Veić, prošao je lakše od očekivanja svoju prvu prepreku. Veić, inače 166. reket svijeta, za protivnika je imao 21. nositelja kvalifikacija, Slovenca Gregu Žemlju (ATP 130), čovjeka koja u tri dosadašnja pokušaja nije uspio pobijediti. Nakon vrlo izjednačenog prvoga seta kojega je nakon 56 minuta dobio 24-godišnji Hrvat sa 7:5 Slovenac mu je predao meč. Veić je u Miami stigao u solidnoj formi nakon što je igrao finale Challengera u Santiagu (zemlja) i potom osminu finala Guadalajare (tvrda podloga).

U dvoboju za svoj prvi plasman u glavni ždrijeb nekog Masters 1000 turnira Veić će igrati protiv drugog nositelja kvalifikacija, Nijemca Tobiasa Kamkea, koji je taj susret izborio također nakon predaje svog suparnika, Julija Silve iz Brazila, nakon što je osvojio prvi set 6:2. Kamke je 88. tenisač svijeta i s njim Veić još nije igrao u karijeri. Veić je posljednji put pobijedio tenisača iz Top 100 na Challengeru u Palermu u listopadu 2011. (Daniel Gimeno-Traver). Eventualnom pobjedom hrvatski tenisač osigurao bi 16 bodova za ATP ljestvicu čime bi se dodatno približio svom najboljem renkingu karijere (157. mjesto).

U glavnom ždrijebu Hrvatsku će predstavljati Marin Čilić, Ivan Ljubičić, Ivo Karlović i Ivan Dodig.

ATP MASTERS 1000 MIAMI, Kvalifikacije 1. kolo Veić – Žemlja (Slo, 21) 7:5, predaja

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.