US OPEN

Čilić potopio Federera i izborio finale!

Nedjelja, 07. rujna 2014. 00:09 Napisao/la  P. M.

Polufinale: Marin Čilić (14) - Roger Federer (2) 6:3 6:4 6:4

Marin Čilić je u finalu US Opena! Prvo je to grand-slam finale njegove karijere, prvo hrvatskog tenisa nakon trinaest godina. Goran Ivanišević davne je 2001. godine osvojio Wimbledon, a danas je bio uz teren kao trener Marina Čilića. Za samo sat i četrdeset šest minuta 25-godišnji Međugorac svladao je drugog nositelja, Švicarca Rogera Federera sa 6:3 6.4 i 6:4. To je njegova prva pobjeda u šestom međusobnom ogledu s najtrofejnijim tenisačem svih vremena, a izborena je na tako uvjerljiv način. Marin će u finalu igrati protiv još jedne velike senzacije, Japanca Keija Nishikorija, koji je nešto teže, s 3:1 u setovima svladao prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića. 

Čak četiri je puta Čilić oduzimao servis Federeru, prvi puta kod rezultata 2:1 u prvom setu, bilo mu je to dovoljno kako bi ga osvojio sa 6.3. U drugom je setu to učinio na samom početku, a u trećem je Federer nagovjestio novi povratak kada je poveo s 2:0. Marin nije dopustio isti Federerov scenarij kao u meču protiv Monfilsa u četvrtfinalu, pa je odmah vratio rezultat na 2:2. Završni udarac zbio se kod 3:3, Marin je do kraja uspješno odradio dva servis-gema i potpisao jedan od najdojmljivijih trenutaka hrvatskog tenisa ovog desetljeća.

Protivnik u finalu zove se Kei Nishikori. Japanac je postavljen za desetog nositelja, s njime Čilić ima negativan skor u međusobnim dvobojima (2-5). Zadnji ga je puta svladao upravo na US Openu prije dvije godine, u četvrtom kolu. Od tada izgubio je triput, lani u Memphisu, te ove godine u Brisbaneu i Barceloni. 

Skinuo je Marin mnoge mitove na ovogodišnjem US Openu, pobijedio ljute rivale poput Andersona, Simona i Berdycha, pa zašto ne bi ponovio uspjeh s istog terena otprije dvije godine. Veliko je finale na rasporedu u ponedjeljak od 23 sata po hrvatskom vremenu.

Polufinale: Marin Čilić (14) - Roger Federer (2) 6:3 6.4 6:4

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.