Roland Garros: Rafael Nadal u finalu pobijedio Novaka Đokovića i osvojio deveti naslov

Nedjelja, 08. lipnja 2014. 18:51 Napisao/la  SC

Finale: Nadal - Đoković 3:6, 7:5, 6:2, 6:4. Nadal je osvojio 14 Grand Slam u karijeri, te se ujedno izjednačio s Peteom Samprasom

Rafael Nadal pobjednik je Roland Garrosa! Španjolac je u finalu pobijedio Novaka Đokovića 3:6, 7:5, 6:2, 6:4, te je stigao do devetog naslova na zemlji Pariza, petog uzastopce.

Nadal je osvojio 14 Grand Slam u karijeri, te se ujedno izjednačio s Peteom Samprasom. Đoković s druge strane nije uspio stići do prvog naslova u Parizu i tako postati tek osmi igrač u povijesti koji je osvojio sva četiri Grand Slama.

- Za mene je ovo nevjerojatno i emotivno. Izgubio sam u finalu Australian Opena ove sezone, tamo sam imao problema s leđima i to je bio težak trenutak za mene. Danas mi se to vratilo, igrati u Roland Garrosu je nezaboravno. U ovakvim mečevima svaki trenutak je ključan, svi poeni su teški. Igrati protiv Đokovića je veliki izazov. Svaki put kad se nađem u prilici da ga pobijedim, to je zato jer igram na svom maksimumu, rekao je Rafael Nadal.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.