Rafael Nadal uoči početka Roland Garrosa donio tešku odluku

Četvrtak, 18. svibnja 2023. 17:05 Napisao/la  SC
Kralj Zemlje na zalasku karijere
Kralj Zemlje na zalasku karijere

Rafael Nadal neće igrati na Roland Garrosu prvi put od 2005. godine!

- Nije išlo, ne mogu igrati. Moj plan je igrati iduće godine koja će mi ujedno biti posljednja sezona u karijeri. Volio bih sljedeće godine igrati ono što mi je važno, a to su Olimpijske igre, ali ne znam hoće li se to dogoditi. Prošli su mjeseci bili prepuni trenutaka frustracije. I onda sam odlučio kako moram stati, inače mislim da ne bih mogao uspjeti do iduće godine. Puno nas je koštalo pronaći kontinuitet na razini rada. Treba mi, a mislim i svima koji su pored mene, malo nepovezanosti. Dođe vrijeme kada je jedina nagrada pobjeda. Kad se budem osjećao spremnim, vratit ću se. Mislim da ne zaslužujem završiti karijeru na ovakav način. Naporno sam radio da moj kraj ne bude ovdje, na press konferenciji. Kada dođe vrijeme da se više ne natječem, neka to bude sa zadovoljstvom spoznaje da sam učinio ono što je bilo u mojoj moći, ali neka bude na terenu, kazao je 37-godišnji tenisač na izvanrednoj presici za novinare.

Jedan od najvećih tenisača svih vremena najtežu odluku u karijeri donio ne neposredno pred početak turnira u Parizu, gdje je proglašen "kraljem zemlje" dok je osvajao 14 naslova prvaka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.