NOVAK ĐOKOVIĆ Cijela ova situacija čini me zaista tužnim i praznim!

Ponedjeljak, 07. rujna 2020. 09:09 Napisao/la  SC

Želim da ovo neugodno iskustvo  pretvorim u važnu životnu lekciju kako bih nastavio rasti i razvijati se kao čovjek, napisao je Đoković

NOVAK ĐOKOVIĆ Cijela ova situacija čini me zaista tužnim i praznim!

Novak Đoković oglasio se nakon neviđenog incidenta, najbolji tenisač na svijetu izbačen je s US Opena zbog toga jer je lopticom pogodio linijsku sutkinju:

- Cijela ova situacija čini me zaista tužnim i praznim. Provjerio sam kako se osjeća linijska sutkinja i, prema informacijama koje sam dobio, osjeća se dobro, hvala Bogu. Njeno ime ne smijem otkriti zbog očuvanja njene privatnosti. Jako mi je žao što sam joj nanio takav stres. Nije bilo namjerno. Bilo je pogrešno. Želim da ovo neugodno iskustvo, diskvalifikaciju s turnira, pretvorim u važnu životnu lekciju kako bih nastavio rasti i razvijati se kao čovjek, ali i tenisač, napisao je Đoković na Instagramu.

Đoković je očito prihvatio krivicu za nesmotreni čin čime je smanjio tenzije zbog odluke koja je podijelila sportsku javnost.

U prvom setu meča osmine finala protiv Španjolca Pabla Carrena-Buste, srpski tenisač je nasumice pogodio lopticom sutkinju koja je pala na tlo.

Očito je imala problema s disanjem, Đoković je odmah prišao, ispričao se za nesmotren potez...

Suci su diskvalificirali Đokovića pri rezultatu 6:5 za Španjolca, najbolji tenisač na svijetu ostao je prikraćen za mogućnost osvajanja turnira, ostao je bez bodova i novca.

Prve Đokovićeve reakcije nisu bile baš pomirljive, oglasio se veliki broj aktera koji smatraju da je Đoković prestrogo kažnjen za slučajnost.

Svih je brzo primio Đoković objavom na Instragramu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.