Marin Draganja u paru s Rumunjem Mergeom izgubio u polufinalu Roland Garrosa, Španjolci prejaki

Četvrtak, 05. lipnja 2014. 15:53 Napisao/la  SC

Polufinale muških parova: Granollers/Lopez - Draganja/Mergea 6:3, 1:6, 6:3

Mladi hrvatski tenisač Marin Draganja nije se uspio probiti u finale parova na drugom ovosezonskom Grand Slam turniru sezone. U Roland Garrosu Splićanin je u paru s Rumunjem Florinom Mergeom stigao do polufinala, gdje su prejaki bili Španjolci. Marcel Granollers i Marc Lopez slavili su nakon sat i pol vremena igre sa 6:3, 1:6 i 6:3. 

Hrvatsko-rumunjska kombinacija odigrala je vrlo solidan meč. Iako su već u drugom servis-gemu ispustili igru i bili u zaostatku (3:1), uspjeli su vratiti izgubljeni break i smanjiti na 4:3. No već u osmome gemu ponovno gube servis pa Granollers i Lopez osvajaju prvi set sa 6:3. Uslijedio je fenomenalan drugi set u kojem su Draganja i Mergea Španjolcima prepustili samo jednu igru te čak dva puta uzimali njihv servis. Nakon uraganskog drugog seta postustali su ponovno u trećem, Španjolcima je i jedan break kod 3:2 bio dovoljan za pobjedu.

Oba su para uoči međusobnog ogleda imala izrazito teške protivnike u polufinalu. Španjolci su svladali braću Bryan, prve nositelje, dok su Draganja i Mergea slavili protiv Danela Nestora i Dušana Zimonjića, trećih nositelja turnira u parovima.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.