Ivo Karlović konačno svladao Kubota i plasirao se u 2. kolo Miamija

Petak, 23. ožujka 2012. 09:04 Napisao/la  Ivan Milatić

Dvoboj je bio vrlo izjednačen i na kraju su nijanse odlučivale. Meč je trajao čak tri sata i dvije minute tijekom kojih je Karlović ispalio 27 asova i osvojio 81% poena poslije prvog servisa. Ukupno je ubacio 57% prvog servisa

Hrvatski tenisači očito uživaju na suncu Floride. U Miamiju za sada imaju stopostotan učinak u prvome kolu uz dodatak da ga je Marin Čilić prošao bez borbe jer je u statusu nositelja. Treći u nizu koji je prošao prvu prepreku bio je Ivo Karlović koji je iz četvrtoga pokušaja uspio pobijediti Poljaka Lukasa Kubota plešući na rubu poraza. Završilo je 6:3, 6:7 (2), 7:6 (2). U prethodna tri međusobna susreta nije osvojio ni set, a bio je blizu i četvrtog poraza jer je kod 5:4 u trećem setu Kubot servirao za meč.

Dvoboj je bio vrlo izjednačen i na kraju su nijanse odlučivale. Meč je trajao čak tri sata i dvije minute tijekom kojih je Karlović ispalio 27 asova i osvojio 81% poena poslije prvog servisa. Ukupno je ubacio 57% prvog servisa. Osvojio je tek dva poena više protiv servisa (37-35) i realizirao dvije od 11 break lopti. Kubot je bio još lošiji u tom segmentu (1/6).

Prvi set Karlović je osvojio usprkos problemima s prvim servisom (44%). Jedna iskorištena break lopta od njih šest bila mu je dovoljna za osvajanje prve dionice 6:3. Pritom je spasio obje Kubotove prilike za oduzimanje servisa.
U drugom setu obojica su značajno podigli razinu serviranja pa je prilika bilo puno manje nego u prvom setu. Točnije, Karlović je imao sve tri break lopte, ali nije uspio realizirati ni jednu. U 13. igri Kubot je bio uvjerljiv sa 7:2.

Odlučujući set bolje je otvorio Kubot breakom za vodstvo 2:1. Poljak je prednost držao sve do 5:4 kada je na servisu za meč Karlović nadoknadio izgubljeni servis. U novoj 13. igri rezultat je bio identičan (7:2), no ovaj put pobjednik je bio "Div sa Šalate".

Prva je ovo Karlovićeva pobjeda na sjevernoameričkoj turneji nakon što je rano završavao turnire u Delray Beachu (Matosevic) i Indian Wellsu (Kubot).
U drugom kolu 33-godišnji Zagrepčanin igrat će protiv 11. nositelja, Juana Martina Del Potra. Protiv Argentinca Karlović je do sada igrao dva puta i upisao jednu pobjedu. Bilo je to na travi Nottinghama 2007. godine. Del Potro je uzvratio 2011. na Roland Garrosu na zemlji.

Marin Čilić u drugom kolu će igrati protiv ruskog tenisača Igora Kunicina, koji je sa 7:6 (8), 7:6 (3) pobijedio domaćeg tenisača s pozivnicom, Jesseja Levinea.

U prethodna dva međusobna susreta Čilić protiv 90. tenisača svijeta, Kunicina, nije izgubio ni set. Bilo je to u Chennaiju 2010. i u Zagrebu na PBZ Indoorsu 2011. godine.

ATP Masters 1000 Miami, 1. kolo:Karlović (Hrvatska) - Kubot (Poljska) 6:3, 6:7 (2), 7:6 (2), Ramos (Španjolska) - Bolelli (Italija, Q) 6:3, 6:1, Kunicin (Rusija) - Levine (SAD, WC) 7:6 (8), 7:6 (3), Harrison (SAD, WC) - Starace (Italija) 6:7 (6), 6:4, 6:4

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.