ATP: Dodig uvjerljivo dobio međugorski derbi protiv Čilića i izborio treće kolo Münchena

Srijeda, 01. svibnja 2013. 13:21 Napisao/la  SC

ATP München, drugo kolo:Ivan Dodig (Hrvatska) - Marin Čilić (Hrvatska, 2) 6:4, 6:2

Marin Čilić upisao je još jedan poraz na zemljanoj podlozi u međugorskom derbiju protiv sugrađanina, susjeda i prijatelja Ivana Dodiga. Dodig je bio uspješniji kao i u Valenciji prošle godine, ponovno bez izgubljenog seta i uz vrlo dobru igru. Čilićevi pokušaji agresivnije igre završavali su nerijetko pogreškama dok je s druge strane Dodigov plan igre bio znatno bolji, dosta bolje je i servirao i na kraju je zaslužio pobjedu.

Od samog početka meča Čilić je bio u problemima. Već u prvom gemu je Dodig stigao do break lopte koju je odmah i realizirao i do kraja seta uspio je zadržati prednost. U tom prvom setu Čilić je zaprijetio u nekoliko navrata, ali do break lopte nije uspio doći i na kraju je set pripao Dodigu sa 6:4.

Drugi set donio je potpunu dominaciju Dodiga. Nakon što su razmijenili breakove na početku seta, Čilić je odmah izgubio servis i Dodig je stigao ponovno do prednost. Ovaj put je prednost i zadržao, a kada je kod 4:2 napravio još jedan break, priči je bio kraj.

Nešto problema bilo je na servisu za meč gdje je Čilić spasio tri meč lopte, ali svaki put je Dodig imao odgovor i dobrim prvim servisom je stigao do pobjede. U cijelom meču Čilić je imao tek dvije break lopte dok je s druge strane Dodig imao njih čak osam od čega četiri iskorištene uz 67 posto ubačaja prvog servisa.U trećem kolu Dodig će igrati protiv boljeg iz meča Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova i Dmitrija Tursunova iz Rusije. Čilić će nakon ovoga poraza izgubiti dosta bodova jer je branio prošlogodišnji finale.

ATP München, drugo kolo:Ivan Dodig (Hrvatska) - Marin Čilić (Hrvatska, 2) 6:4, 6:2

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.