Del Potro izbacio Ivu Karlovića i osujetio hrvatski derbi u Miamiju

Nedjelja, 25. ožujka 2012. 09:18 Napisao/la  Ivan Milatić

Jedanaesti nositelj Juan Martin Del Potro  izbacio Ivu Karlovića, završilo je 7:5, 6:4, i u ponedjeljak će snage odmjeriti sa Marinom Čilićem

Ništa od hrvatskog derbija u Miamiju! Jedanaesti nositelj Juan Martin Del Potro spriječio je hrvatski okršaj u Miamiju nakon što je za 104 minute lako i bez suočavanja sa break loptom izbacio Ivu Karlovića. Završilo je 7:5, 6:4 i u ponedjeljak će snage odmjeriti sa Marinom Čilićem.

Jedan loš servis gem bio je dovoljan da Karlović izgubi prvi set. Bio je to 11. gem u kojem je Del Potro realizirao svoju prvu break priliku kod 15-40. Do tog trenutka Karlović je na servisu izgubio pet poena, a Del Potro još manje - dva. Na servisu za set Karlović je zaprijetio došavši do izjednačenja, ali više od toga nije mogao. "Div sa Šalate" početkom drugog seta proživljavao je krizu na svom servisu. To je Argentincu već u prvom gemu olakšalo put do čak četiri break lopte. Prve tri Hrvat je anulirao, ali ne i četvrtu i Argentinac je stekao ključnu prednost. Karlović je odmah u sljedećem gemu imao polupriliku na 15-30, no 11. tenisač svijeta spriječio je potencijalni problem i poveo 2:0, zaokruživši tako svoj niz od pet uzastopnih gemova. Karlovićeva slaba igra na servisu nastavila se i u narednim gemovima pa je Del Potro redovito prijetio novim breakom.

U trećem gemu došao je do izjednačenja, a u petom i do nove dvije break lopte. Karlo je opasno "visio", ali je ipak ostao u igri. Del Potro je, pak, bio gotovo jednako efikasan na svom početnom udarcu kao u prvom setu. Karloviću je prepuštao "mrvice" premda mu je postotak prvog servisa u jednom trenutku te dionice pao ispod 50%. Na servisu za meč Argentinac, koji je bio slobodan u prvom kolu, se ipak morao pomučiti. Prvo je preokrenuo 15-30 i došao do prve meč lopte. Karlović ju je anulirao pogodivši forhend retern na sve ili ništa. No, u idućem poenu upravo ga je forhend izdao. Drugu meč loptu Del Potro je iskoristio. Karlović u ovom meču nije imao pomoć servisa kao što je to inače slučaj, 57% prvog servisa i osam asova premalo je u dvoboju protiv Grand Slam pobjednika i nekoć četvrtog tenisača svijeta. Čak ni postotak osvojenih poena na prvom servisu nije bio visok kao što bi trebao biti (78%). Očito kako 54. tenisaču svijeta Miami baš i ne leži. Ovo mu je bio deveti nastup, a samo je jednom (2010.) prošao u treće kolo.

Marin Čilić u ponedjeljak će tražiti izjednačenje međusobnog omjera s Del Potrom. Argentinac je u dosadašnjih pet mečeva slavio tri puta. Prva dva puta dogodila su se 2009. godine na Australian Openu odnosno US Openu kada je Del Potro slavio u četiri seta. Marin je uzvratio pobjedom u pet setova na Australian Openu 2010. godine, a 2011. Del Potro je u Madridu na zemlji pobijedio 6:3, 6:0. U Montrealu kasnije iste godine Čilić je bio bolji 6:3, 6:4. Također, Čilić će tražiti plasman u osminu finala Miamija po drugi put u svojoj karijeri nakon 2010. Del Potro je svoj najbolji rezultat ostvario 2009. (polufinale), a prošle godine ispao je u osmini finala. ATP Masters 1000 Miami, 2. kolo: Karlović (Hrvatska) - Del Potro (Argentina, 11) 5:7, 4:6

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.