Carlos Alcaraz pobijedio Novaka Đokovića u finalu Wimbledona

Nedjelja, 16. srpnja 2023. 20:09 Napisao/la  SC

Nakon što je postao najmlađi broj jedan u povijesti ATP ljestvice, Alcaraz prekinuo dominaciju Novaka Đokovića na najvećem teniskom turniru

Carlos Alcaraz pobijedio Novaka Đokovića u finalu Wimbledona

Carlos Alcaraz pobijedio je Novaka Đokovića u finalu Wimbledona sa 1:6, 7:6 (6), 6:1, 3:6, 6:4, 20-godišnji Španjolac počeo je mijenjati povijest tenisa.

Emotivno je mladi Španjolac doživio pobjedu nakon koje više ništa neće biti isto u svjetskom tenisu, pao je na koljena nakon zadnjega poena, otrčao je prema svojoj loži prema treneru Juanu Carlosu Ferreru i ostatku ekipe, suznih očiju čekao je proglašenje...

Zadnji poen možete vidjeti  OVDJE

Nakon što je postao najmlađi broj jedan u povijesti ATP ljestvice, Alcaraz prekinuo dominaciju Novaka Đokovića na najvećem teniskom turniru, Srbin je ostao na sedam pobjeda.

U zadnjem setu Đoković je odmah propustio break-loptu, imao je veliku priliku za 2:0, ali je zakucao poluvolej u mrežu.

Alcaraz je iskoristio prvu break-priliku u gemu, kada se Đoković poskliznuo i pao na teren, Španjolac je stigao do prednosti 3:1 u petom setu.

Đoković je razbio reket o stup mreže zbog čega je zaradio opomenu što možete vidjeti  OVDJE

Mladi Španjolac pokazao je zašto je u karijeri prije finala imao omjer 8:1 u mečevima na pet setova, Đoković se nije predavao iako je bio sve dalje od osmog wimbledonskog trofeja.

Đoković je lakoćom pobijedio prvi set, Alcaraz je djelovao impresionirano, a onda je na najvećoj teniskoj pozornici pokazao DNK pobjednika.

Đoković je u polufinalu protiv Jannika Sinnera postavio rekord, ni jedan tenisač prije njega nije uspio 15 puta u nizu slaviti u tie-breaku na Grand Slamovima.

Serija je prekinuta u finalu, Alcaraz učinio je podvig u drugom setu.

U trećem setu Španjolac je iskoristio nervozu srpskog tenisača, u četvrtom setu Đoković se vratio načinom koji je slutio puno više neizvjesnosti u petom setu.

Đoković nije igrao samo protiv mladoga Španjolca, većina publike na najvećem engleskom turniru nikada nije bila sklona Đokoviću, koji je nekoliko puta otvoreno iskazao nezadovoljstvo takvim tretmanom.

U završnici prvog seta Đoković je glavnog suca zamolio da upozori publiku da ne reagira i ne dobacuje mu dok traje igra, nekoliko je puta uzvratio provokacijom prema tribinama, jednom je sarkastičnu poslao "pusicu" gledateljima.

Navikao je Đoković na netrpeljivost, rijetko se s tribina moglo čuti: Nole, Nole...

Đokovićevi tanki živci došli su do izražaja u komunikaciji sa svojim timom u loži, osobito s trenereom Goranom Ivaniševićem:

U drugom setu Đoković je povikao prema Ivaniševiću:

- Gdje mi je nestala igra?

Jedino je Carlos Alcaraz znao odgovor!

Na tribinama se pojavilo mnogo poznatih lica, kraljevske obitelji,   Brad Pitt ... pogledajte OVDJE

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.