Britanski ministar uvjetovao Danilu Medvedjevu nastup na Wimbledonu

Utorak, 05. travnja 2022. 15:24 Napisao/la  SC
 Danil Medvedjev
Danil Medvedjev

Englezi namjeravaju zabraniti Danilu Medvedjevu nastup na Wimbledonu osim ako se ruski tenisač javno ne distancira od politike Vladimira Putina.

Ministar sporta Velike Britanije Nigel Huddleston poručio kako bi svi bjeloruski i ruski sportaši trebali dokazati da su neutralni prije nego im se dozvoli natjecanje na Otoku.

Drugim riječima, Medvjedev neće moći igrati ako ne potpiše izjavu kojom se odriče Putina!

- Želimo dobiti pismene izjave kako ne primaju novac od Putina, Rusije ili Bjelorusije i da neće davati izjave podrške Putinu, Rusiji ili Bjelorusiji. Ako kažu da su neutralni sportaši, želimo garanciju da su istinski neutralni i da nemaju veze s Putinom. Ako neki sportovi ili organizacije odluče zabraniti nastupe ruskim i bjeloruskim sportaša, mi ćemo to podržati. Ako su odlučili ići neutralnim putem, onda tražimo pisano jamstvo, rekao je britanski ministar.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.