Australian open: Ribakina zaustavila najbolju tenisačicu svijeta, Korda u četvrtfinalu

Nedjelja, 22. siječnja 2023. 09:58 Napisao/la  SC
Iga Šwiatek
Iga Šwiatek

Iga Šwiatek, prva tenisačica svijeta, i Coco Gauff, američka tinejdžerska zvijezda ,zaustavljene su u osmini finala Australian Opena od dviju osvajačica Grand Slam naslova, Kazahstanke Jelene Ribakine i Latvijke Jelene Ostapenko, a u muškoj konkurenciji je do prvog četvrtfinala na Grand Slam turnirima stigao Sebastian Korda.  

Jelena Ribakina svladala je prvu tenisačicu svijeta sa 6:4, 6:4 i prvi put na Australian Openu došla do četvrtfinala, u kojem će je čekati Jelena Ostapenko, koja je sa 7:5, 6:3 bila bolja od 18-godišnje Amerikanke Coco Gauff, prošlogodišnje finalistice Roland Garrosa, koja je sezonu započela nizom od osam pobjeda bez izgubljenog seta.

U četvrtfinalu im se pridružila i Amerikanka Jessica Pegula, treća nositeljica je sa 7:5, 6:2 svladala Čehinju Barboru Krejčikovu.

Sebastian Korda prvi će put zaigrati u četvrtfinalu nakon što je Poljaka Huberta Hurkacza, desetog nositelja, svladao  sa 3:6, 6:3, 6:2, 1:6, 7:6 (7).

Sin Petra Korde, pobjednika Australian Opena iz 1998. godine, za plasman u polufinale će igrati protiv 26-godišnjeg Rusa Karena Hačanova, kojemu je trener hrvatski Davis Cup izbornik Vedran Martić.

Hačanov je pobijedio Japanca Yoshihita Nishioku sa 6.0, 6:0, 7:6 (4).

Najveće iznenađenje osmine finala u muškoj konkurenciji je 21-godišnji Čeh Jiri Lehečka, 71. tenisač svijeta je u prvom kolu protiv Borne Ćorića ostvario prvu ikad pobjedu na Grand Slam turnirima, a u nedjelju je nadigrao šestog nositelja, Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea, sa 4:6, 6:3, 7:6 (2), 7:6 (3).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.