Australian Open: Ivo Karlović postao najstariji pobjednik jednog meča nakon 42 godine

Utorak, 21. siječnja 2020. 16:21 Napisao/la  SC
Ivo Karlović
Ivo Karlović Foto: Facebook

 Ivo Karlović plasirao se u utorak u drugo kolo Australian Opena, u 1. kolu sa 7:6, 6:4, 7:5 pobijedio je Kanađanina Vaseka Pospišila poslije dva sata igre.

Karlović je s 40,89 godina postao najstariji pobjednik jednog meča na Grand Slamu od Kena Rosewalla na Australian Openu 1978. godine.

Prvi set je donio izjednačenu igru i otišao je u tie break u kojem je Karlović bio bolji.

U drugom setu hrvatskom je tenisaču bilo dosta da jednom uzme servis suparniku za 6:4, kao i u trećem gdje je to učinio za 7:5.

U meču su obojica tenisača servirala po 14 aseva, no Pospišil je napravio sedam dvostrukih pogrešaka i 18 neprisiljenih pogrešaka, a Karlović tri dvostruke i deset neprisiljenih.

Hrvatski je tenisač realizirao više poena i na prvom i na drugom servisu (89 posto i 62 posto naprama 81 posto i 62 posto).

Ovo je bila druga pobjeda Karlovića protiv Pospišila u šest međusobnih ogleda.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.