ATP: Novak Đoković slavljem nad Rafaelom Nadalom stigao do šestog naslova pobjednika u Pekingu

Nedjelja, 11. listopada 2015. 16:20 Napisao/la  SC

ATP Peking - finale: Novak Đoković (Srb/1) - Rafael Nadal (Špa/3) 6:2, 6:2

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković osvojio je ove nedjelje svoj šesti trofej pobjednika na ATP-turniru u Pekingu, a četvrti uzastopno, pošto je u finalu pobedio osmog igrača svijeta Španjolca Rafaela Nadala s 2:0 u setovima (6:2, 6:2).

Đoković je tako osvojio svoju 56. titulu u karijeri, a Nadal je ostao na njih 68. Srpski tenisač je potpuno dominirao u tijeku cijelog susreta. On je u prvom i sedmom gemu prvog seta oduzeo servis Nadalu i poveo 1:0 u setovima. Nadal je u trećem gemu pri vođstvu Đokovića od 2:1 zatražio pomoć liječnika zbog problema sa stopalom. Poslije nekoliko minuta meč je nastavljen, a Đoković je napravio brejk i poveo 3:1.

Prvi igrač svijeta je i u petom gemu oduzeo servis protivniku, pa je poslije gema osvojenog na svoj servis poveo 5:1. Nadal je zatim osvojio gem na svoj servis, ali je isto učinio i Đoković i posle treće meč lopte nakon sat i 30 minuta igre ostvario 29. uzastopnu pobijedu na turniru u Pekingu.

To je bio 45. duel Đokovića i Nadala a srpski tenisač ostvario je 22. pobijedu, odnosno sedmu u posljednjih osam duela.

ATP Peking - finale: Novak Đoković (Srb/1) - Rafael Nadal (Špa/3) 6:2, 6:2

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.