ATP: Marin Čilić slavio u Moskvi i osvojio 13. turnir u karijeri

Nedjelja, 19. listopada 2014. 16:45 Napisao/la  SC

Finale: Marin Čilić – Rogerio Bautista-Agut 6:4, 6:4. Marin je postao drugi Hrvat koji je osvojio turnir u Moskvi, Goran Ivanišević slavio je u ruskoj prijestolnici 1996.

Marin Čilić pobjednik je ATP turnira u Moskvi. Hrvatski tenisač u finalu je pobijedio Španjolca Rogerija Bautistu-Agutu 6:4, 6:4 i tako stigao do 13. naslova u karijeri. Nakon osvajanja US opena očekivanja su od Čilića velika, a on ih je u Moskvi počeo opravdavati.

Bio je to meč u kojem je Čilić morao slomiti protivnika, Španjolac je tjerao Marina da osvoji poen. Čilić je u sedmom gemu stigao do breaka za vodstvo 5:3, a u završnici seta na početnom udarcu spasio je tri break lopte i tako zaključio prvi set.

Hrvatski tenisač ekspresno je i u drugom setu stigao do breka i tako si otvorio put prema tituli. Čilić je ove sezone upisao 54 pobjeda i 18 poraza, a jedino je Federer ove godine upisao više pobjeda (61) na ATP touru. Inače, Marin je postao drugi Hrvat koji je osvojio turnir u Moskvi, Goran Ivanišević slavio je u ruskoj prijestolnici 1996. godine.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.