HRVATSKA - ARGENTINA Zlatko Dalić: Nećemo se prilagođavati njihovom stilu igre, nadamo se da će sudac imati dobru kontrolu nad utakmicom!

Ponedjeljak, 12. prosinca 2022. 15:39 Napisao/la  SC

Gledali smo utakmicu protiv Nizozemske u kojoj je bilo puno duela i žestokih situacija. Želimo to pod svaku cijenu izbjeći, kaže izbornik

Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

Zlatko Dalić najavio je utakmicu protiv Argentine:

- Ušli smo među četiri reprezentacije svijeta. Velika je stvar da smo dva Svjetska prvenstva došli do ove faze natjecanja. Sada hoćemo i želimo više. Igramo protiv sjajne Argentine, Lea Messija. Oni imaju veći pritisak nego mi. Analizirali smo ih, znamo kako igraju i kako žele da utakmica teče, ali kao i uvijek sam optimist. Igrači su pokazali karakter. Dosta smo se potrošili. Igrali smo dvije utakmice u produžecima. Ne pričamo o tome imamo li snage i energije. To nije upitno. Pa, u polufinalu Svjetskog prvenstva smo. Znamo koliko se moramo potrošiti i spremni smo na to. Nemamo nekih velikih problema koji bi nas mogli zakočiti oko sastava. Svi su spremni i zdravi i neću ni ispitivati tko je umoran. Nećemo se prilagođavati njihovom stilu igre, gledali smo utakmicu protiv Nizozemske u kojoj je bilo puno duela i žestokih situacija. Želimo to pod svaku cijenu izbjeći i nadamo se da će sudac imati dobru kontrolu nad utakmicom, kazao je Dalić.

Evo usporedbe s utakmicom protiv Argentine u Rusiji (3:0):

- Pred nama je nova utakmica, drugačija od one prije četiri godine koja je bila u grupnoj fazi i koja nije bila na ispadanje. Dobro smo igrali tu utakmicu, dali golove iz svih naših šansi, bili smo kompaktni, borbeni i čvrsti, ali ta utakmica nema veze s ovom sutrašnjom. Ulog je velik za obje ekipe, sutra nema štednje ni kalkulacija. Očekujem lijepu i čvrstu utakmicu, nadam se i fer igri s obje strane, govori Dalić.

Nakon utakmice u Rusiji nitko iz Argentine nije ni ruku pružio:

- Razumijem te ljude, velike su emocije, velika očekivanja. To se dogodi, ne treba to zamjeriti. Nisam ja to zamjerio nikome, nema potrebe za tim, rekao je Dalić.

Evo komentara na mgućnost da Maroko i Hrvatska igraju finale:

- Prije četiri godine omogućili smo svim zemljama da imaju nadu i san. Naš primjer i kvaliteta drugih reprezentacija omogućavaju im da prožive ono što smo i mi doživjeli u Rusiji. Tako ga živi i Maroko. Ako pogledamo ovaj SP, Maroko je pobijedio velike reprezentacije i ima potpuno pravo sanjati da će biti na tronu. To pravo ima i Hrvatska, smatra Dalić.

Zlatko Dalić drugi put uzastopno igra polufinale svjetskog prvenstva:

- Tada je situacija bila drugačija, nisam mogao ovo ni zamišljati. To da ću kao izbornik biti na dva svjetska prvenstva, da ću Hrvatsku voditi u finalu, sad u polufinalu. Ma i ovo je kao finale. Mislio sam da je to mjesto rezervirano za neke druge face. Bog mi je dao prigodu i ja sam mu zahvalan. Ponosan sam na reprezentaciju. Nitko ovo nije očekivao, moj ponos je do neba. Sretan sam. Znam da imamo snove u životu. Moj je bio da vodim Hrvatsku, da vodim svoj narod. Ovako velik san nisam imao, priznaje Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.