Zlatko Dalić: Ako su to neka nova pravila, mogli su nam za njih reći!

Utorak, 13. prosinca 2022. 22:54 Napisao/la  SC
Zlatko Dalić: Ako su to neka nova pravila, mogli su nam za njih reći!

Zlatko Dalić nije uspio dvaput zaredom igrati finala na svjetskim prvenstvima:

- Prvo bih čestitao Argentini, nama ostaje da se skupimo i s glavom gore idemo u borbu za treće mjesto. Momcima ne zamjeram ništa. Imali smo dobrih pola sata, dobro čuvali suparnike, a onda kontra i penal.. Kažem, nemamo za čime kukati i žaliti, idemo se spremiti za utakmicu za treće mjesto. Penal? Koliko sam shvatio, naši dečki su se bunili za korner koji je trebao biti prije akcije za penal. No, što ćemo? Ne možemo se na to osvrtati i žaliti se, izgubili smo utakmicu i nemam dečkima što zamjeriti, kažem, treba se spremiti za iduću utakmicu, kaže Dalić koji je ovako vidio utakmicu:

- Stvarali smo dobre situacije, dobivali smo loptu na bok, ali nismo bili dobri u fazi napada. Sve ostalo bilo je dobro, dok nismo došli do gola. Nedostaje nam kvalitetnije rješenje u napadu, znamo što jesmo a što nismo i to je to. Da nam je netko prije ponudio ovakav rezultat na SP-u, mi bismo prihvatili. Ovo je veliki uspjeh na koji smo ponosni. Zamjenama smo htjeli dobiti dubinu s Oršićem, a da se Perišić vrati na bok. S Vlašićem smo htjeli napraviti višak da budem okomitiji, ali onda smo primili i treći gol. Zasluženo smo izgubili. Brozović je osjetio lakšu bol u mišiću, pokušat ćemo ga pripremiti za iduću utakmicu, rekao je Dalić za HRT.

Tijekom konferencije za novinare promijenio je retoriku kada je govorio o penalu:

- To, po meni, nije penal, to se ne sudi. Što je Livaković trebao napraviti u tom trenutku, gdje se mogao maknuti? Ako su to neka nova pravila, mogli su nam za njih reći, kazao je izbornik.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.