Zlatko Dalić: Maroko me podsjeća na nas prije četiri i pol godine

Petak, 16. prosinca 2022. 16:32 Napisao/la  SC
Zlatko Dalić: Maroko me podsjeća na nas prije četiri i pol godine

Zlatko Dalić ovako je prokomentirao odluku FIFA-e da utakmicu protiv Maroka sudi katarski sudac:

- Nikoga ne podcjenjujem, ali mislim da je FIFA uzela veliki rizik na sebe. Nadam se da nakon utakmice nećemo komentirati suca, ali se isto tako nadam da će sve biti korektno s njegove strane, kaže Dalić.

- Ovo je sedma utakmica od početka turnira, igrali smo dva puta produžetke i naravno je da smo se istrošili. Juranović, Brozović i Gvardiol imali su neke probleme, a uvijek se može dogoditi nešto što ne očekuješ. Naglasio sam i ranije kako bi volio da svi budu fer prema meni, prema cijeloj ekipi i da svaki svoj najmanji problem prijave. Naravno, u utakmici takve težine za broncu, svi bi htjeli igrati, a mi ćemo dati najbolju analizu kome je mjesto od prve minute. Moramo biti pošteni i jedni prema drugima, i reći ukoliko netko nije spreman, da to napravimo na vrijeme, a ne kad već krene utakmica. Sutra tijekom podneva odlučit ćemo tko će započeti, naglasio je Dalić.

Maroko je pokazao da nije slučajno igrao polufinale:

- Maroko me podsjeća na nas prije četiri i pol godine, nitko ih nije očekivao ovako visoko, ali su oni svojom kvalitetom, emocijama došli tu gdje jesu. Iz utakmice u utakmicu su samo dodatno rasli i mislim da nas očekuje puno teži susret od onog s otvaranja grupe. Imamo puni respekt i veliko poštovanje prema njima. Pokazuju zajedništvo i nikoga se ne boje. Španjolska je protiv Maroka imala 900 dodira s loptom, a nisu uspjeli pobijediti u toj utakmici. Francuzi pak drugo prvenstvo za redom igraju na tu tranziciju i evo ih u samoj završnici. Kompaktan čvrst blok i onda brzo otvaranje biti će prevaga u budućnosti. Što se pak naše reprezentacije tiče, ovo možda je kraj jedne naše zlatne generacije jer ih je došlo 18 novih koji nisu bili u Rusiji, za razliku od njih 8 koji su bili s nama i dok smo osvojili srebro. Hrvatska ima kontinuitet i ovo što smo do sada napravili ne smijemo baciti. Uvijek je bitno da nam netko iz ove generacije ostaje u budućnosti kako bi i ti novi igrači učili od njih u budućnosti, kazao je Dalić.

Hrvatska ima mogućnost drugi put osvojiti broncu:

- Trenutak iz 1998. je jedan dio povijesti u kojemu je Hrvatsku upoznao cijeli svijet. Ovo je sad već malo drugačiji trenutak, jer smo napravili uspjeh sa srebrom iz Rusije. Naravno da bismo htjeli usrećiti naše ljude s novom brončanom medaljom. Možda je ona iz Francuske imala veću težinu jer je bila prva od našeg osamostaljenja. Napravili smo veliki uspjeh samo činjenicom da smo kao jedna mala država već drugi put za redom došli do same završnice turnira, poručuje Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.