Zlatko Dalić: Brazil je najbolja reprezentacija na ovom turniru

Četvrtak, 08. prosinca 2022. 13:52 Napisao/la  SC

Hrvatska je jedina mala zemlja koja je nakon uspjeha na jednom slično ponovila na drugom svjetskom prvenstvu. Jedina u povijesti, kaže izbornik

Zlatko Dalić:   Brazil je najbolja reprezentacija na ovom turniru

Hrvatska u petak (16) igra utakmicu četvrtfinala protiv Brazila:

- Igramo možda protiv najjačega protivnika s kojim smo igrali svjetskim prvenstvima, od jedanaest utakmica, deset smo prošli. Ova je utakmica došla prerano, među osam samo, ali tako je to, nekada te ždrijeb pomazi, nekad ne. Hrvatska je jedina mala zemlja koja je nakon uspjeha na jednom slično ponovila na drugom svjetskom prvenstvu. Jedina u povijesti! To je sjajno, ali tu nećemo i ne želimo stati. Probat ćemo dobiti. Nije bilo puno vremena za pripremu. Ova utakmica dolazi prebrzo. Bitno je da se oporavimo od Japana, Sosa je trenirao i mislim da će konkurirati za sastav. Nećemo puno mijenjati, znamo što možemo. Napravili smo nešto fantastično za Hrvatsku s gotovo novom repreztacijom. Igramo protiv jednog od najvećih favorita. Spremni smo i dat ćemo sve od sebe. Čeka nas jako teška utakmica u kojoj je Brazil favorit. Ne treba veći motiv od četvrtfinala protiv Brazila. Svi su sanjali o takvim utakmicama. Znamo što je Brazil u nogometu, svima je to motiv. Nemamo što izgubiti. Hrvatska je napravila sjajan uspjeh, ali želimo i više. Da igramo protiv Brazila u finalu, bilo bi bolje, kazao je Zlatko Dalić.

Što se tiče načina igre, izbornik kaže:

- Brazil je najbolja reprezentacija na ovom turniru, najbrži su i najenergičniji, s puno više raznovrsnosti nego druge reprezentacije. Ne znaš otkud dolazi opasnost. Ako se raširimo, imat ćemo velikih problema, ali kad izgube loptu, rade visoki presing, u problemu su ako je ne vrate u nekoliko sekundi. To želimo napraviti, ne smijemo ići jedan po jedan, nego djelovati kao momčad, u svakom segmentu moramo pomoći jedan drugome, ističe Dalić.

Ova je reprezentacija na ruskom tragu:

- Ovo je nova reprezentacija. Imamo 18 novih igrača i nemoguće je to usporediti. Imali smo sjajnu generaciju koja je 10 godina igrala zajedno, imala uspone i padove te kulminaciju u Rusiji. To su bili igrači u vrhunskim svjetskim klubovima, a sad nije tako. Ovo je fantastičan uspjeh! Sreća je što su ostali neki igrači iz Rusije kao što su Luka, Perišić, Lovren, Vida... Imaju još utakmica za dokazivanje, rekao je Dalić.

Protiv Japana izbornik je obavio sve izmjene, među prvima su izašli Luka Modrić i Mateo Kovačić:

- Razgovarali smo, nismo donijeli odluku na svoju ruku. Znamo što je najbolje. Utakmica je bila jako teška i puno smo se umorili. Htjeli smo osvježiti momčad. Prošli smo i ispalo je dobro. Luka će igrati dok god može, ali moramo ga čuvati i paziti. Ne postoji nikakav problem. Imat ćemo možda odmornijeg Luku nego da je igrao svih 120 minuta, rekao je Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.