Nitko nije mogao očekivati da će Argentina hrvatski otpor slomiti već nakon prvoga pogotka

Srijeda, 14. prosinca 2022. 10:28 Napisao  I. V.

Činjenica da je Livaković iskoračio desnom nogom prije nego što se ukopao bit će sasvim dovoljan da FIFA opravda svoj izbor suca

Nitko nije mogao očekivati da će Argentina hrvatski otpor slomiti već nakon prvoga pogotka

 

Hrvatska reprezentacija doživjela je težak poraz (0:3) u polufinalu Svjetskog prvenstva, Argentina se plasirala u finale lakše nego što se očekivalo.

Nakon utakmice u središtu pozornosti hrvatske javnosti našao se talijanski sudac Daniele Orsato, koji je dosudio kazneni udarac za Argentinu.

Treba naglasiti da će FIFA-in board za suđenje vrlo lako pronaći elemente kojim će opravdati sudačku odluku.

Činjenica da je Livaković iskoračio desnom nogom (pogledajte snimku) prije nego što se ukopao bit će sasvim dovoljan da FIFA opravda svoj izbor suca za polufinalnu utakmicu.

Očiglednija je Orsatova pogreška da nije dosudio udarac iz kuta za hrvatsku reprezentaciju, koji je prethodio argentinskoj akciji za kazneni udarac.

Tu ga ni FIFA ne može opravdati!

Sve su to nogometne priče za široku javnu upotrebu nakon bolnog poraza kojemu jedna sudačka odluka može biti povod, a ne razlog.

Realno, Hrvatska je rezultatski mogla doživjeti teži poraz s obzirom na to da se igra hrvatske reprezentacije potpuno raspala nakon prvoga primljenog pogotka.

Počevši od prve utakmice protiv Maroka, prvi put na ovom prvenstvu hrvatska reprezentacija napustila je principe igre kojima je plijenila pažnju u utakmicama.

Da je hrvatski napad limitiran kvalitetom, znalo se prije utakmice protiv Argentine.

Nije iznenađenje da hrvatska reprezentacija tijekom cijele utakmice nije stvorila ni jednu izglednu priliku u utakmici protiv vrlo čvrste i kompaktne argentinske momčadi.

Iznenađenje je da je hrvatska reprezentacija vrlo lako mogla doživjeti teži poraz s obzirom kako je većim dijelom utakmice stajala u fazi obrane.

Razlog zbog kojega su se linije onako raširile nakon primljenog pogotka ne treba tražiti u taktičkoj pripremi, Zlatko Dalić utakmicu je sigurno pripremao kao svaku drugu.

Pogreška Dejana Lovrena uoči prvoga pogotka indikativno je najavila što će događati u nastavku utakmice.

Prvi pokazatelj pada mentalne snage u svakoj momčadi su igrači, koji počnu gubiti duele kao Josip Juranović i Borna Sosa uoči drugoga argentinskog pogotka.

Odmah nakon prvoga pogotka bilo je jasno da će prije Argentina postići drugi, treći, pa onda četvrti ili peti pogodak, nego što će Hrvatska postići prvi pogodak.

U četvrtfinalnoj utakmici dogodilo se suprotno, hrvatska momčad počela je mentalno rasti nakon što su Brazilci postignuli pogodak u produžecima i pomislili da su slomili hrvatski otpor.

Zbog toga nitko nije mogao očekivati da će Argentina hrvatski otpor slomiti već nakon prvoga pogotka!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.