HRVATSKA - ARGENTINA Najveća hrvatska prednost je da izbornik ni jedne reprezentacije na svijetu ne može limitirati učinak trojice hrvatskih veznjaka

Utorak, 13. prosinca 2022. 10:32 Napisao  I. V.

Uoči utakmice Hrvatska protiv Argentine vodi 3:1! Igra argentinske reprezentacije ovisi o jednom, a igra hrvatske reprezentacije o učinku trojice igrača

Neymar ili Messi, svejedno je...
Neymar ili Messi, svejedno je...

 

Nema razloga mijenjati početnu postavu u odnosu na utakmicu protiv Brazila što znači da će Zlatko Dalić opet početi utakmicu bez klasičnog prvoga napadača.

Utakmicu bi trebali početi: Livaković - Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa - Modrić, Brozović, Kovačić - Pašalić, Perišić, Kramarić.

Što se tiče načina igre, svaka momčad koja se priprema za utakmicu protiv Lea Messija mora posebnu pažnju posvetiti međuprostorima između linija u zadnjoj trećini, u tzv. "zoni Messi" moraju se aktivirati poznati obrambeni mehanizmi.

U praksi, ne smije se dogoditi da Josip Gvardiol ispadne iz igre kao protiv Brazila, kada je Neymar postigao pogodak.

Koliko god je svakoj momčadi lakše igrati obranu protiv momčadi u kojoj se koncentracija moći nalazi u nogama jednog igrača, treba znati da Hrvatska danas igra protiv momčadi u kojoj igrači poput Lautara Martineza, Di Marije ili Dybale nisu starteri.

Način na koji je hrvatska obrana djelovala većim dijelom utakmice protiv Brazila, postala je zaštitni znak hrvatske reprezentacije od prve utakmice protiv Maroka.

Isto kao u utakmici protiv Brazila, mnogo će toga ovisiti o učinku vratara Dominika Livakovića, nije realno očekivati da hrvatski vratar neće imati ozbiljnog posla u utakmici protiv momčadi koju predvodi Leo Messi.

Što se tiče igre u napadu, svima je jasno da hrvatska reprezentacija nema takav profil napadača da bi bila opasna u tranziciji, kada na otvorenim prostorima do izražaja dolazi hitrost jedino je Ivan Perišić učinkovit.

Da bi hrvatska reprezentacija postala opasna, napadačima se lopta mora donijeti u zadnju trećinu što je argentinskom izborniku Lionelu Scaloniju savršeno jasno.

Najveća hrvatska prednost je da izbornik ni jedne reprezentacije na svijetu ne može limitirati učinak trojice hrvatskih veznjaka, koji su u prvom poluvremenu utakmice protiv Brazila igrali najbolje na ovom svjetskom prvenstvu.

Uoči utakmice Hrvatska protiv Argentine vodi 3:1!

Igra argentinske reprezentacije najviše ovisi o učinku Lea Messija, igra hrvatske reprezentacije ovisi o učinku Luke Modrića, Marcela Brozovića i Matea Kovačića.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.