Marokanska reprezentacija prva afrička reprezentacija u polufinalu

Subota, 10. prosinca 2022. 18:03 Napisao/la  SC

Maroku na prvenstvu nije zatresao mrežu ni jedan protivnički igrač, Marokanci pobijedili Belgiju, Španjolsku i Portugal

Marokanska reprezentacija prva afrička reprezentacija u polufinalu

Maroko je ostvario plasman u polufinale!

Pobjedom protiv Portugala, Marokanska reprezentacija ušla je u povijest kao prva afrička reprezentacija koja je ostvarila plasman među četiri najbolje reprezentacije u završnici jednog svjetskog prvenstva.

U 42. minuti Attiat-Allah je ubacio slijeva, Diogo Costa pogrešno je procijenio let lopte u istrčavanju, En Nesyri visoko je skočio i glavom loptu skrenuo u mrežu za jedini pogodak na utakmici.

Na ovom prvenstvu Maroku nije zatresao mrežu ni jedan protivnički igrač, jedini primljeni pogodak bio je autogol.

Imali su Portugalci daleko veći posjed lopte (73%), Joao Felix je imao dvije izgledne prilike, Fernandes je u prvom poluvremenu neočekivano iz okreta zdesna loptu poslao u prečku, Marokanci su prepoznatljivo odigrali savršenu obranu.

Cheddri je dobio crveni karton u sudačkoj nadoknadi (92.), zadnjih pet minuta Marokanci su se obranili s igračem manje

Aboukhlal je u 96. minuti sam trčao prema Diogo Costi, koji je pročitao namjeru marokanskog napadača, Pepe je u 97. minuti glavom promašio izjednačenje na ubačaj Leaoa.

Maroko i Hrvatska plasirali su se u polufinale iz iste skupine, sada se tek može pravilno valorizirati rezultat (0:0) Hrvatske i Maroka u 1. kolu.

Treba istaknuti da je Maroko pobijedio Belgiju, Španjolsku i Portugal.

MAROKO: Bono, Hakimi, El Yamiq, Saiss (57 Dari), Attiat-Allah, Amrabat, Ounahi, Amallah (65 Benoun), Ziyech (82 Aboukhlal), En Nesyri (65 Cheddri), Boufal (82 Jabrane)

PORTUGAL: Costa, Dalot (80 Horta), Pepe, Dias, Guerreiro (51 Cancelo), Otavio (69 Vitinha), Neves (51 Ronaldo), Silva, Fernandes, Ramos (69 Leao), Felix

Utakmica četvrtfinala: Maroko - Portugal 1:0 (En Nesyri 42)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.