Hrvatska i Maroko u subotu će igrati drugačiju utakmicu od utakmice u prvom kolu

Srijeda, 14. prosinca 2022. 21:57 Napisao/la  SC

Markonaci prvi put na prvenstvu protiv aktualnih svjetskih prvaka igrali na postavljenu protivničku obranu

Hernandez atraktivno postigao pogodak
Hernandez atraktivno postigao pogodak

Francuska i Argentina igraju nedjelju u finalu, Hrvatska i Maroko u subotu igraju za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu.

Francuska je pobijedila Maroko na tipičan način, aktualni svjetski prvaci već u 5. minuti postignuli su pogodak koji je usmjerio utakmicu.

Hernandez je na drugoj vratnici u padu efektno loptu poslao u mrežu i na početku utakmice natjerao Marokance da odustanu od prepoznatljive igre na ovom prvenstvu.

Do kraja utakmice Marokanci su ostvarili veći posjed lopte, što je igra koja Francuzi najviše vole.

Kada god se brane, Francuzi uvijek pobjeđuju.

Do kraja prvoga dijela Francuska je igrala bolje, mogla je uvećati rezultat, Giroud nije iskoristio dvije velike prilike, jednom je pogodio vratnicu.

U drugom dijelu Markonaci su prvi put na prvenstvu protiv aktualnih svjetskih prvaka igrali na postavljenu protivničku obranu.

Iskazali su kvalitetu u posjedu lopte koja do sada nije viđena, stvarali su pritisak, imali su nekoliko poluprilika prije nego što je u 80. minuti Mbappe prošao nekoliko igrača na malom prostoru, pokušaj udarca završio je kao idealna asistencija za Kolo Muanija.

Markonaci nisu odustali, u 93. minuti nisu iskoristili najbolju priliku, jako dobrom igrom poslali su jasno upozorenje hrvatskim igračima da će se u subotu igrati drugačija utakmica od utakmice u 1. kolu u skupini.

FRANCUSKA: Lloris, Kounde, Varane, Konaté, T. Hernandez, Tchouameni, Fofana, Griezmann, Dembele (79 Kolo Muani), Mbappe, Giroud (65 Thuram)

MAROKO: Bounou, Hakimi, El Yamiq, Dari, Saiss (21 Amallah, 78. Ez Abde), Mazraoui (46 Attiyat Allah), Ounahi, Amrabat, Ziyech, Boufal (67 Aboukhlal), En Nesyri (66 Hamdallah)

Polufinalna utakmica: Francuska - Maroko 2:0 (Hernandez 5, Kolo Muani 80)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.