OSTAJU ZAJEDNO

Luka Modrić nastavlja igrati

Subota, 17. prosinca 2022. 22:48 Napisao/la  SC

Zlatko Dalić smatra da nije bio presudan faktor

Luka Modrić  nastavlja igrati

Zlatko Dalić na konferenciji za novinare nakon utamice protiv Maroka kazao je sljedeće:

- Čestitam svojim igračima, ali i Maroku. Znam kako im je, međutim napravili su veliki uspjeh. Maroko me podsjeća na nas od prije četiri godine. Osvojili smo medalju, to je veliki uspjeh. Kada smo pobijedili Brazil, rekao sam da smo u velikom problemu. Jer nisi ni tamo, ni ovamo. Nakon poraza u polufinalu, teško se boriti za broncu. Međutim, kada je sudac odsvirao kraj, bilo je najemotivnije. Ova reprezentacija počiva na zajedništvu. Ja nisam presudan faktor, imamo i sjajan stožer, sjajnu momčad, iskustvo i mladost. Uklopili smo se svi. Stvorili smo sustav koji ne trpi iskakanja, kazao je Dalić, koji s najveće svjetske pozorinice nije zaboravio obitelj pokojnog Siniše Mihajlovića:

- Moja iskrena sućut obitelji Siniši Mihajloviću. Igrali smo nekoć zajedno dok sam bio u Vinkovcima. To je tragedija, najviše za njegovu obitelj. Bio je sjajan igrač i vrhunski stručnjak, rekao je Dalić.

Luka Modrić nakon utakmice potvrdio je da nastavlja igrati za reprezentaciju:

- Plan je da odigram finale Lige nacije. Pa ćemo nakon toga vidjeti kako i što dalje, ali Liga nacija, to je definitivno, rekao je Modrić.

- Mislim da smo napravili nešto stvarno strašno za hrvatski nogomet. Htjeli smo to zlato, bili smo blizu, ali nažalost nismo to uspjeli. Ipak, mislim da smo odličan rezultat ostvarili i kao pobjednici idemo u Hrvatsku. Sada idemo slaviti i uživati u ovoj velikoj stvari! Naravno da je ovo nešto posebno. Ono što napravimo s reprezentacijom je uvijek nešto posebnije. Više ne radimo čuda tu i tamo, svakih 40 godina, nego smo konstanta u svjetskom nogometu. Mogu nas gledati kao velesilu nogometa! Mislim da su danas i zadnjih godina mlađi igrači pokazali koju kvalitetu imaju. Budućnost hrvatskog nogometa je svijetla i ovaj turnir će im pomoći da još izrastu i ostvare najviše. Neki su tu prvi put i već imaju medalju. Meni je trebalo 12 godina, prošao sam sve i svašta. Ovo im je odličan putokaz za dalje!, kazao je Modrić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.