Luka Modrić: Nekoliko puta sam igrao s Brazilom, ali još ih nismo uspjeli pobijediti

Četvrtak, 08. prosinca 2022. 14:18 Napisao/la  SC
Luka Modrić
Luka Modrić

Luka Modrić ovako je prokomentirao prognoze po kojima je Brazil veliki favorit u utakmici protiv Hrvatske:

- Ne bavimo se statistikama. Fokusirani smo na sebe. Naravno da svi daju Brazilu veće šanse, kao i svim ekipama koje igraju protiv nas, kao što su Argentina, Brazil i Španjolska koji su uvijek favoriti. No, puno puta smo pokazali da ne pobjeđuju uvijek favoriti. To nas ne brine. Poštujemo svem, ali i sposobni smo za sve. Nekoliko puta sam igrao s Brazilom, ali još ih nismo uspjeli pobijediti. Nadam se da će se to promijeniti. Brazil ima fenomenalne igrače na svakoj poziciji. Moramo biti agresivni, trkački na nivou i ne dozvoliti im da se razigraju. To je važno kad ne budemo imali loptu, moramo biti agresivni i čvrsti i ne dati im da se razmašu. Brazil i Argentina su najbolje svjetske ekipe s puno velikih igrača. Uživam ih gledati, gušt je igrati protiv takvih ekipa. Imamo jednu takvu šansu u petak. Igrali smo i s Argentinom i s Brazilom. To je praznik nogometa i nešto što svaki igrač želi. To su velikani nogometa. Slažem se s izbornikom. Utakmica protiv Francuske je taj rang, samo je ono bilo finale. No, to je ta veličina utakmice, kaže Modrić.

Hrvatska igra puno sporije od Brazila:

- Igramo kako igramo. Nekad je to dobro, nekad manje dobro, ali uvijek dajemo maksimum da što bolje predstavimo Hrvatsku. Vidjet ćemo kakva će biti Hrvatska. Spremni smo i vjerujemo da možemo napraviti veliku stvar, naglašava Modrić.

Suigrač iz Reala Vinicius nahvalio je Modrića:

- Lijepo je čuti da Vini lijepo priča o meni i koristi birane riječi. On je odličan dečko i imamo super odnos. U nevjerojatnoj je formi, jako je napredovao otkako je došao u Real. To pokazuje u klubu i reprezentaciji, a i ovdje na SP-u. Bit će ga teško zaustaviti. Svi znaju njegove kvalitete, ali ako mogu nekim detaljem pomoći i otežati mu posao, sigurno ću to i napraviti. Ovdje smo da se svatko bori za svoju zemlju, govori Modrić.

S obzirom da je Brazil favorit, nema potrebe za nervozom:

- Napravili smo veliku stvar ulaskom u četvrtfinale, ali bez obzira na to želimo još više. Čeka nas možda i najveća utakmica na turniru protiv jednog od favorita za osvajanje naslova. Uvijek su favoriti, ali po prikazanoj igri na ovom prvenstvu s s pravom u toj grupi. Moramo biti pravi, dati svoj maksimum kao i u svakoj utakmici do sad. Moramo dati maksimum mogućnosti i odigrati najbolju utakmicu. U tom slučaju imamo šanse. Ne zadovoljavamo se time što smo tu. Znamo da nas čeka utakmica protiv velikog protivnika, ali imamo svoje snage, vjerujemo u sebe i tako ćemo se i postaviti, poručuje Modrić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.