Lionel Scaloni: Fokusiramo se na slabosti suparnika, kod Hrvatske nema puno toga

Ponedjeljak, 12. prosinca 2022. 16:35 Napisao/la  SC
Scaloni i Messi
Scaloni i Messi

Argentinski izbornik Lionel Scaloni ovako je najavio utakmicu protiv Hrvatske:

- Očekujemo tešku utakmicu. Oni su odlična momčad koja je igrala izvrsno na Svjetskom prvenstvu. Hrvatska ima izvrsnu ekipu sa sjajnim igračima i zato će to biti iznimna borba. Oni će nam otežati stvari, pogotovo što imaju izvrsnu atmosferu između sebe, pravi osjećaj grupe. Svi se Argentinci nadaju pobjedi, igramo za Argentinu, svatko igra za svoj narod, za svoju obitelj. Jako smo zahvalni navijačima, imaju veliku zaslugu, na svakoj su utakmici s nama. Znamo što se od nas očekuje, a samo će vrijeme pokazati hoćemo li to ostvariti. Hrvatska ima specifičnu igru i odlične igrače, nisu samo defenzivni, niti napadački orijentirani. Imaju odličnu momčad i jako dugu nogometnu tradiciju, kazao je Scaloni i naglasio sljedeće:

- Uvijek radimo isto, prvo analiziramo prethodne utakmice, što možemo bolje, fokusiramo se i na slabosti suparnika. Kod Hrvatske nema puno toga, imaju odlične igrače. Zagorčali su život mnogim suparnicima, imaju jake strane, a koncentriramo se na njihove rijetke lošije točke. Iako neću o tome govoriti. Nekad nam to pomaže, nekad ne. Kad igrate protiv suparnika koji ima igrača kao što je Modrić jasno da vas čeka teška utakmica. Vjerujem da ćemo gledati dobar susret. Naš cilj kao i svaku put – pobjeda, kaže Scaloni.

Scaloni je ovako govorio o Luki Modriću:

- Zadovoljstvo je gledati njegovu igru, on je idol za mnoge od nas, ne samo zbog igre, već i zbog ponašanja. Ako volite nogomet, ne možete ne voljeti takve igrače, smatra Scaloni.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.