Otkriveno porijeklo i cijena crnog plašta koji je izazvao dosta negativnih reakcija

Utorak, 20. prosinca 2022. 22:12 Napisao/la  SC

Kada su bište bile naručene, nisam znao da su za pobjednika Svjetskog prvenstva, kazao je krojač Muhammad Abdullah Al-Salem

Otkriveno porijeklo i cijena crnog plašta koji je izazvao dosta negativnih reakcija

Lionel Messi bio je ogrnut crnim plaštom, kada je podignuo pokal svjetskog prvaka.

Scena je privukla pažnju svjetski medija, koji su brzo otkrili tajnu plašta: njegovo porijeklo, namjenu i cijenu!

Riječ je o tracionalnom arapskom ogrtaču koji se nosi u posebnim prilikama, obično na proslavama tijekom vjenčanja i praznika.

Katarski emir Tamim bin Hamad Al Thani time je ukazao čast Leu Messiju, katarski vladar pravi je vlasnik PSG-a.

Točnije, PSG je u vlasništvu državne tvrtke Qatar Sports Investments (QSI) kojom u ime kraljevske obitelji upravlja Nasser Al-Khelaïfi.

Mediji su brzo otkrili krojača koji je izradio plašt, Muhammad Abdullah Al-Salem objasnio je da "bišt" stoji više od 2000 eura.

Napravio je dva bišta, jedan za Messija, a drugi za Huga Llorisa ako Francuska pobijedi u finalu.

- Kada su bište bile naručene, nisam znao da su za pobjednika Svjetskog prvenstva. Na ceremoniji smo se iznenadili da da bišta koju je Messi nosio iz naše trgovine. Bio sam ponosan, kada sam vidio da je naša radnja bila prvi izbor za izradu ove tradicionalne nošnje, objasnio je Muhammad Abdullah Al-Salem za Arabian Business.

Za njegovu izradu korištena je posebna japanska svila.

- Glavni zahtjev je bio da bišt mora biti proziran. Kasnije smo shvatili, a to je bilo i logično, da se morao vidjeti dres pobjedničke ekipe, objasnio je Al-Salem.

Budući da je Messijev postupak izazvao dosta negativnih reakcija pretežito samozvanih čuvara europskih svjetonazora, Tallie Dar potrudila se objasniti važnost trenutka.

- Crni ogrtač u koji je bio odjeven Messi zove se bišt. Arapski borci nosili su ga nakon pobjeda. Nosi ga i kraljevska porodica. Kralj Katara želio je iskazati poštovanje Lionelu Messiju. Želio je pokazati da je Messi borac koji je pobjeđivao za svoju zemlju. Poetično je, Messi je okrunjen za kralja nogometa. Ne očekujem da će zlikovci razumjeti, objavila je kreatorica na Twitteru.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.