Leo Messi otišao kao svjetski prvak, dramatično finale završilo jedanaestercima

Nedjelja, 18. prosinca 2022. 19:01 Napisao/la  SC

Kylian Mbappe trima pogocima u finalu nije uspio pokvariti veličanstveni oproštaj ponajboljega igrača svih vremena

Leo Messi otišao kao svjetski prvak, dramatično finale završilo jedanaestercima

Argentina je postala svjetski prvak nakon boljega izvođenja jedanaesteraca od Francuske u dramatičnom finalu, Leo Messi uspio je na kraju karijere ostvariti najveći uspjeh!

Kylian Mbappe trima pogocima nije uspio pokvariti veličanstveni oproštaj ponajboljega igrača svih vremena.

Dvaput se Francuska vratila u utakmicu, prvi put u regularnom dijelu, drugi put u produžecima, u seriji jedanaesteraca povratka nije bilo!

Nigdje Francuske nije bilo do 80. minute.

Ni jedan udarac u okvir vratiju Francuzi nisu uputili u okvir vratiju Argentine prije nego što je Otamendi prekršajem za najstrožu kaznu zaustavio Kolo Muanija.

Mbappe je realizirao kazneni udarac u 80. minuti, dvije minute kasnije najbolji napadač na svijetu vratio je Francusku u finale.

Prvi put je ispala zadnja linija argentinske obrane na desnoj strani, Thuram je odigrao ulijevo prema Mbappeu, koji je na ulasku u kazneni prostor atraktivnim udarcem iz prve u padu loptu poslao u suprotni kut - 2:2.

Do kraja regularnog dijela utakmice Argentina je nekako izdržala francuski pritisak, nekoliko je puta bilo opasno ispred argentinskog vratara, rastrčali su se odjednom Mbappe, Kolo Muani, Thuram, Koman...

Francuzima kao da je utakmica počela desetak minuta prije kraja!

Do 80. minute Argentina je potpuno kontrolirala vodstvo, naglašeno agresivnom igrom Argentinci su daleko od vratiju držali francuske napadače, Francuzi su izgledali bespomoćno, u zadnjoj trećini nisu uspjeli stvoriti višak i spojiti dva suvisla dodavanja...

U 23. minuti Di Maria je iznudio kazneni udarac koji je Messi pretvorio u vodstvo, u 36. minuti sjajno su odigrali Argentinci kontru na nepostavljenu francusku obranu, Di Maria je slijeva izašao ispred Llorisa i postao strijelac za 2:0.

Sve do prvog francuskog pogotka Argentinci su izgledali opasno u brzim izlascima iz zadnje trećine, zadnji put su bili opasniji u 97. minuti, kada je Messi snažnim udarcem oprobao Llorisove mogućnosti.

Nastavila su se uzbuđenja u produžecima.

Argentinci su u produžecima ponovo pronašli balans, na kraju prvoga produžetka Lautaro Martinez propustio je realizirati dvije izgledne prilike, oba puta Upamecano je reagirao u zadnji trenutak.

Bolje su Argentinci izgledali i početkom drugoga produžetka, djelovali su mirnije i konkretnije.

U 109. minuti uspjeli su stvoriti višak na desnoj strani, Lautaro Martinez izbjegnuo je zaleđe, uputio je udarac iskosa, Lloris je odbio loptu, Messi je bio najbliži i drugi put postao strijelac - 3:2.

U 115. minuti Mbappe je uputio udarac s 20 metara, lopta je pogodila u ruku Montielu, poljski sudac Marciniak pokazao je na bijelu točku.

Mbappe je ostvario hat-trik drugim pogotkom s bijele točke.

U dramatičnoj završnici Kolo Muani u 123. minuti nije iskoristio meč-loptu, Martinez je obranio zicer u situaciji jedan na jedan.

ARGENTINA: E. Martinez, Molina (91 Montiel), Romero, Otamendi, Tagliafico (120+1 Dybala), Di Maria (64 Acuna), De Paul (102 Paredes), Fernandez, Mac Allister (116 Pezzela), Messi, Alvarez (102 L. Martinez)

FRANCUSKA: Lloris, Kounde (120 Disasi), Varane, Upamecano, T. Hernandez (71 Camavinga), Tchouameni, Rabiot (96 Fofana), Dembele (41 Kolo Muani), Griezmann (71 Coman), Mbappe, Giroud (41 Thuram)

Finalna utakmica: Argentina - Francuska 7:5, nakon izvođenja jedanaesteraca 3:3 (Messi 23-11m, 109, Di Maria 36/Mbappe 80-11m, 82, 116-11m)

Jedanaesterci: Mbappe 1:0, Messi 1:1, Koman - Martinez brani, Dybala 1:2, Tchouameni - promašaj, Paredes - 1:3, Kolo Muani - 2:3, Montiel - 2:4

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.