Zlatko Dalić: Kome je cilj da Hrvatska igra u finalu?! A ovom sucu želim svu sreću svijeta!

Srijeda, 14. prosinca 2022. 18:43 Napisao/la  SC

Velika je stvar ako uzmemo broncu. Imamo problema s igračima, imali smo i s Gvardiolom. On je prije utakmice primio injekciju, kazao je izbornik

Zlatko Dalić: Kome je cilj da Hrvatska igra u finalu?!  A ovom sucu želim svu sreću svijeta!

Zlatko Dalić dan nakon utakmice ovako je prokomentirao poraz od Argentine:

- Čestitke Argentini i našim dečkima. Dali smo maksimum i sve od sebe, 35 minuta smo imali potpunu kontrolu, sve što smo htjeli. Lopta, kontrola, posjed, Messi daleko od gola i lopte, a onda je sve presjekao penal i dosta se toga poremetilo. Jučer sam govorio o tom dijelu, taj gol je usmjerio utakmicu i odveo je u krivom smjeru, onda smo primili i drugi gol iz nekoliko vezanih pogrešaka. Tužni smo i razočarani, ali moramo skupiti energije da se vratimo i budemo spremni za borbu koja slijedi za broncu. Govorio sam da se smirimo, ali kada primite takav gol... A prvo nas iritira onaj korner. Da, trebalo je sačuvati koncentraciju i mir, a onda smo krenuli prema najprijed. Govorio sam da stanemo, da se smirimo, da ne padne kontra, ali to se dogodilo. Imali smo taj posjed. Kad se lopta izgubila, bilo je agresije. Nije nas protivnik razbijao s posjedom, a da mi nismo reagirali, kazao je Dalić.

Hrvatska u subotu igra za broncu:

- Utakmica u subotu je za nas veliko, a ne malo finale. Velika je stvar ako uzmemo broncu. Imamo problema s igračima, imali smo i s Gvardiolom. On je prije utakmice primio injekciju, mučio se s tim, Broza je mučila loža. Moramo u subotu osvježiti ekipu i staviti zdrave igrače jer je pred nama veliko finale. Bio bih sretan da se vratimo s broncom. Puno je ljepše da se vratiš s turnira s pobjedom. To se dogodilo 1998., onda se sve ono prije toga zaboravi. Nadam se da ćemo smoći snage i energije. Dva SP-a igramo sve utakmice. Cijeli smo turnir igrali na rezultat... Tako se postavili i ovo ostvarili. Rekao sam tko zna kad će se to ponoviti, a ponovilo se, kazuje Dalić.

Evo što je rekao igračima nakon utakmice:

- Bila je jedna tužna atmosfera. Izgubimo u polufinalu, nije se dečkima ispunio san, ali rekao sam da dignu glavu jer ovo je velika stvar. Ne smijemo potonuti i pasti. Dečki moraju biti ponosni i ja sam ponosan na njih. Moramo biti realni, objektivni i shvatiti da smo napravili fantastičnu stvar, više od svih očekivanja, rekao je Dalić i istaknuo sljedeće:

- Kad bi me za koju godinu pitali što bih mijenjao, rekao bih - suca. Zaista je bio arogantan. On je isključio Mandžu s centra, a što on čuje od tamo. A četvrti mu nije to sigurno nije sugerirao. A vi na VAR suca mislite? Kome je cilj da Hrvatska igra u finalu, jučer je bilo 50 tisuća Argentinaca, nas tri tisuće. Ali, pustite te priče. A ovom sucu želim svu sreću svijeta. Nisu ga stavili bez veze, kazao je Dalić.

Je li vam se javio Ćiro?

- Nismo se čuli ovih dana, nisam s mnogima, ne koristim baš ovih dana telefon. Znam da ima problema sa zdravljem. Znam da se bori i da mu je teško, ali nadam se da će mu naše pobjede pomoći da bude bolje.

Lijepa gesta Lea Messija, pozdravio vas je dok je davao izjavu?

- Jučer sam minutu prije kraja produžetaka otišao do izbornika Argentine i čestitao mu, znao sam da će kasnije biti slavlje. Čestitao sam Messiju, bio je tamo i njihov vratar. Da, lijepa gesta, ali i lijepa gesta svih nas što smo ostali i čestitali. Svatko od njih ima emocije i borbe, netko se nosio ovako, netko onako. Teško je, ali evo i te geste pokazuju nešto lijepo. Nama su se Francuzi klanjali u Moskvi i to znači da smo nešto u tom nogometu, zaklučio je Dalić koji se nakom press-konferencije vratio i ispričao ako je bilo nekakvih pogrešnih izjava na kojima bi mu netko mogao zamjeriti.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.