Katarska vlada popustila, FIFA dopustila nošenje simbola LGBT

Četvrtak, 24. studenog 2022. 18:26 Napisao/la  SC

Njemačka, Engleska, Danska, Nizozemska, Belgija, Wales i Švicarska sve su jače počele pritiskati organizatora prvenstva

 Nancy Faeser došla iz Njemačke s jasnom porukom
Nancy Faeser došla iz Njemačke s jasnom porukom

FIFA je popustila pod velikim pritiskom nekoliko moćnih europskih saveza, čelnici krovne organizacije dozvoliti su unošenje zastava i simbola LGBT populacije na tribine.

Zbog kršenja prava LGBT populacije, njemački i danski savezi namjerno su počeli krišiti zabrane i zazivati bojkot, danski savez otišao je tako daleko da je najavio odlazak reprezentacije iz Katara i istupanje iz članstva.

FIFA je zabranama udovoljila katarskim zakonima prema kojima su homoseksualne zabranjene, predsjednik FIFA-e Gianni Infantino popustio je pod pritiskom prije svega njemačke ministrice Nancy Faeser, poznato je da je moćna Njemačka glavni sponzor FIFA-e i posebice UEFA-e.

Na kraju je i katarska vlada morala popustiti da se svjetsko prvenstvno ne bi pretvorilo u politički poligon, Njemačka, Engleska, Danska, Nizozemska, Belgija, Wales i Švicarska sve su jače počele pritiskati organizatora prvenstva.

FIFA je četvrtak savezima, koji protestiraju zbog kršenja LGBT prava poslala obavijet, da navijači smiju na stadionima nositi simbole ugrožene populacije.