Ivan Katalinić: Najgore se kući vratiti s "drvenom" medaljom, to svakog sportaša ubija!

Subota, 17. prosinca 2022. 11:39 Napisao/la  Toni Bilić

Najprije bih čestitao izborniku Zlatku Daliću i svim igračima na još jednom velikom uspjehu. Već su ostvarili veličanstveni rezultat, kaže Katalinić

Prva bronca osvojena je 1998. godine
Prva bronca osvojena je 1998. godine

Jedan od najtrofejnijih hrvatskih trenera Ivan Katalinić bio je u stručnom stožeru izbornika Ćire Blaževića, kada je Hrvatska u Francuskoj 1998. godine osvojila brončanu medalju.

Rado se prisjeća tih dana:

- Nespretno i nesretno smo izgubili od Francuske u polufinalu, koja nije na toj utakmici bila bolja od nas. Uspjeli su igrači zajedno sa stožerom i izbornikom Blaževićem smoći dodatnu snagu i energiju, u borbi za treće mjesto bili smo bolji od Nizozemske. Zasluženo smo osvojili brončanu medalju! Do uspjeha smo došli nošeni euforijom navijača, kako na stadionu tako i kod kuće. Najgore se kući vratiti s "drvenom" medaljom, to svakog sportaša ubija bez obzira na sport, kaže Katalinić.

Hrvatska u subotu (16) igra s Marokom za brončanu medalju:

- Najprije bih čestitao izborniku Zlatku Daliću i svim igračima na još jednom velikom uspjehu. Već su ostvarili veličanstveni rezultat! Bit će ovo izuzetno zahtjevna utakmica zbog nekoliko razloga. Igrači su se energetski i emotivno ispraznili. Ima ih dosta ozlijeđenih. Maroko ima povijesnu šansu da postane prva afrička zemlja koje je osvojila  medalju na svjetskim prvenstvima. Marokanci su najveće iznenađenje prvenstva. Vjerujem da će naši igrači pružiti svoj maksimum i da će se kući vratiti s brončanom medaljom oko vrata. Nekima će ovo biti posljednje svjetsko prvenstvo u kockastom dresu. Gdje ćete bolji oproštaj od osvajanja još jedne medalje na svjetskom prvenstvu, poručuje Katalinić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.