ARGENTINA U FINALU Hrvatski igrači u polufinalu nisu ničim podsjetili na momčad koja je plijenila pažnju mentalnom snagom i beprijekornom disciplinom

Utorak, 13. prosinca 2022. 21:51 Napisao  I. V.

U 69. minuti Leo Messi spustio cijenu Jošku Gvardiolu za barem 30 mil. eura, nekoliko ga je puta izvrtio na metru kvadratnom

Hrvatski igrači u polufinalu nisu ničim podsjetili na momčad koja je plijenila pažnju mentalnom snagom i beprijekornom disciplinom

Argentina se plasirala u finale nakon uvjerljive pobjede protiv Hrvatske!

Leo Messi i Julian Alvarez predvodili su argentinsku reprezentaciju u utakmici tijekom koje se igra hrvatske reprezentacije jednostavno raspala nakon pola sata.

U polufinalu hrvatski igrači nisu ničim ni podsjetili na momčad koja je na ovom prvenstvu plijenila pažnju mentalnom snagom i beprijekornom disciplinom.

Zašto su se tako izgledali sada više nije ni važno, jer u subotu igraju za broncu.

U 32. minuti Alvarez je izmaknuo pažnji dvojici visoko postavljenih hrvatskih stopera, utrčao je u središnji prostor, prihvatio je loptu prije nego što je Lovren uspio izaći, otrčao je Alvarez prema Livakoviću, gurnuo loptu pored njega prije nego što se zabio u hrvatskog vratara...

Lovren je stigao loptu prije nego što je došla do gol-crte, sudac Orsato pokazao je na bijelu točku uz burne proteste s hrvatske klupe, činjenica je da se Livaković nije pomaknuo prije nego što se Alvarez zabio u njega.

Messi je snažnim udarcem svladao Livakovića - 1:0.

U 39. minuti Argentinci su drugi put kaznili (pre)visoki izlazak hrvatske momčadi, koja je cijela prešla preko središta igrališta.

Alvarez je sa središta igrališta krenuo u završnicu kontre, dvaput mu se u okomitom trku lopta s(p)retno odbila u duelima (Sosa, Juranović) na putu prema Livakoviću, koji je također ostao za malo kratak prije velikog argentinskog slavlja - 2:0.

U 42. minuti Mac Allister je nakon ubačaja iz kuta u ravni prve vratnice s peterca glavom skrenuo loptu, Livaković je vrhunski reagirao.

U drugom dijelu Zlatko Dalić promijenio je dvojicu igrača i način igre, preuzeo je još veći rizik, igrala je hrvatska momčad točno onako kako Argentina voli igrati.

U 58. minuti Messi i Fernandez jednim dodavanjem otvorili su desni bok hrvatske obrane, Messi je došao do ruba peterca slijeva, Livaković se dobro postavio.

U 69. minuti Leo Messi spustio je cijenu Jošku Gvardiolu za barem 30 mil. eura!

Od središta igrališta na desnom boku do praktične prve vratnice Messi je nekoliko puta izvrtio Gvardiola, na kraju ga je u zatvorenoj poziciji okrenuo na metru kvadratnom, utrčao prema prvoj vratnici i idealno gurnuo loptu pravodobno utrčalom Alvarezu, koji je s peterca loptu poslao u mrežu - 3:0.

Hrvatska reprezentacija tijekom cijele utakmice nije stvorila ni jednu izglednu priliku iako je ostvarila veći posjed lopte, donekle blizu pogotku bila je nakon dva prekida, oba puta Lovren (61, 85) je bio prekratak.

Mac Allister (83) je propustio veliku priliku hrvatski poraz učiniti rezultatski još težim.

ARGENTINA: E. Martinez, Molina (86 Foyth), Romero, Otamendi, Tagliafico, De Paul(74 Palacios), Fernandez, Paredes (62 Lisandro Martinez), Mac Allister (86 Correa), Messi, Alvarez (74 Dybala)

HRVATSKA: Livaković, Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa (46 Oršić), Modrić (81 Majer), Brozović (50 Brozović), Kovačić, Pašalić (46 Vlašić), Perišić, Kramarić (72 Livaja)

Utakmica polufinala: Argentina - Hrvatska 3:0 (Messi 34-11m, Alvarez 39, 69)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.