Hrvatska danas mora pokazati može li odista postati svjetski prvak

Petak, 09. prosinca 2022. 08:33 Napisao/la  SC

Od svih igrača danas će pod najvećim pritiskom biti Dominik Livaković, bez vrhunskih obrana vratara nije realno očekivati uspjeh u utakmici protiv ovakog Brazila

Hrvatska danas mora pokazati može li odista postati svjetski prvak

Hrvatska danas (16) protiv Brazila igra utakmicu četvrtfinala.

Prema najavama, Zlatko Dalić očekivano će pojačati središnjicu Pašalićem ili Vlašićem što znači da će Hrvatska igrati bez klasičnog prvoga napadača.

Vjerojatni sastav: Livaković – Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa – Modrić, Brozović, Kovačić – Pašalić (Vlašić), Kramarić, Perišić.

Jedno je izvjesno, Hrvatska u četvrtfinalu igra protiv najjačega protivnika do sada, Brazil je kategorija više u odnosu na dosadašnje protivnike.

Uoči utakmice svi manje-više sve znaju.

Prosječnim ljubiteljima nogometa jasno je da hrvatska reprezentacija mora stajati u čvrstom i gustom bloku, svako otvaranje potencijalna je opasnost zbog velike brzine i kvalitete brazilskih igrača kojima se maksimalno mora suziti prostor.

U napadu ova hrvatska generacija nema puno individualnih rješenja, sve će najviše ovisiti o tonusu Ivana Perišića što je jasno svakom Brazilcu.

Brazil je izraziti favorit što je olakšalo psihološku pripremu, nemaju hrvatski igrači nikakvog razloga otvarati igru sve dok imaju aktivni rezultat, u tom slučaju vrijeme će raditi za hrvatsku momčad.

Od svih igrača danas će pod najvećim pritiskom biti Dominik Livaković, bez vrhunskih obrana vratara nije realno očekivati uspjeh u utakmici protiv ovakog Brazila.

Bez puno krzmanja treba naglasiti da će hrvatska reprezentacija u današnjoj utakmici pokazati može li odista postati svjetski prvak kao što su prizivali najveći optimisti.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.