GRANDIOZNI USPJEH

Hrvatska osvojila broncu u Kataru

Subota, 17. prosinca 2022. 17:57 Napisao/la  SC

Uspjeh potpisuju Dalić i posebna generacija igrača

Hrvatska osvojila broncu u Kataru

Hrvatska reprezentacija osvojila je broncu na Svjetskom prvenstvu u Kataru nakon pobjede (2:1) protiv Maroka.

Grandiozan uspjeh hrvatskog nogometa potpisuju Zlatko Dalić i generacija igrača koji su u Kataru ušli u povijest svjetskog nogometa četiri godine nakon što je u Rusiji osvojeno srebro.

Hrvatska je u potpuno drugačijem sastavu i rasporedu odigrala ponajbolje poluvrijeme na prvenstvu što se tiče sadržaja igre u napadu.

S obzirom na snagu protivnika, bolju nego protiv Kanade!

Odmah je Zlatko Dalić naložio da se momčad visoko postavi, poznato je da Hrvatska nema u napadu naglašenih brzanaca, ali ima pregršt znalaca kada se igra plitko u međuprostorima na postavljene obrane.

Ukratko, do odmora je hrvatska momčad lagano stvarala višak kroz posjed lopte, nekoliko je puta organizirano ušla u završnicu, Modrić (24) je bio najbliži pogotku, Bono je odbio loptu po udarcu na ulasku u kazneni prostor.

U 7. minuti Perišić je nakon ubačaja iz prekida glavom loptu vratio u sredinu kaznenog prostora, natrčao je Gvardiol i u padu glavom loptu poslao u mrežu tik uz vratnicu - 1:0.

U 9. minuti Modrić je okrznuo loptu glavom nakon ubačaja iz prekida, u visokom luku lopta je dugo letjela prema petercu, Livaković nije reagirao prije nego što je Dario izbjegnuo pažnji i glavom s 4 metra loptu poslao u mrežu - 1:1.

U 42. minuti Kovačić je presjekao pokušaj izlaska marokanske obrane, odigrao ulijevo Livaji, koji je produžio loptu prema Oršiću, napadač Dinama na ulasku u kazneni prostor slijeva desnom nogom precizno je gađao suprotni kut, Bono je u letu dotaknuo loptu koja se od vratnice odbila u mrežu - 2:1.

U nastavku utakmice dogodila se očekivana reakcija marokanske momčadi, koja je podignula agresivnost i intezitet u duelima, postavila se visoko i krozo pritisak pokušala postići pogodak.

U brzom izlasku mladi hrvatski stoper dokazao je kvalitetu više, počeo i završio osmišljenu kontru na kraju koje je Amrabat u 74. minuti zaustavio Gvardiola očiglednim prekršajem u kaznenom prostoru!

Niti je reagirao ni Abdulrahman Al Jassim, niti je reagirala VAR-soba!

Rječju, sramota!

Sudačka pogreška mogla je brzo završiti pogotkom!

Dok je Gvardiola ležao u marokanskom kaznenom prostoru, dogodila se najveća marokanska šansa na drugoj strani!

En Nesyri (75) je izašao iskosa zdesna ispred Livakovića, koji je pravodobno zatvorio bliži kut u najozbiljnijoj intervenciji na utakmici.

U 87. minuti opet je hrvatska reprezentacija stvorila veliku priliku u brzom izlasku, Oršić je odigrao ulijevo Kovačiću, koji se sam iskosa pojavio ispred Bona, nije dobro zahvatio loptu.

Ništa Marokanci do 96. minute nisu napravili kroz pritisak, tada je En Nesyri glavom loptu poslao preko vratnice.

HRVATSKA: Livaković, Stanišić, Šutalo, Gvardiol, Perišić, Modrić, Kovačić, Majer (66 Pašalić), Kramarić (61 Vlašić), Oršić (90+5 Jakić), Livaja (66 Petković)

MAROKO: Bounou, Hakimi, Dari, El-Yamiq (66 Amallach), Attiyat-Allah, El Khannouss (56 Ounahi), Amrabat, Sabiri (46 Chair), Ziyech, Boufal, En Nesyri

Utakmica za 3. mjesto: Hrvatska - Maroko 2:1 (Gvardiol 7, Oršić 42/Dari 9)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.