Hrvatska - Maroko: FIFA odlučila odužiti se domaćinu delegiranjem katarskog suca

Petak, 16. prosinca 2022. 07:44 Napisao/la  SC

Al Jassim loše sudio utakmicu između Walesa i SAD (1:1) u skupini, najdalje u karijeri dogurao do utakmice polufinala CONCACAF Gold Cupa 

Abdulrahman Al Jassim iznervirao Velšane i Amerikance
Abdulrahman Al Jassim iznervirao Velšane i Amerikance

FIFA je još jednom svih iznenadila!

Katarski sudac Abdulrahman Al Jassim određen je za suca utakmice između Hrvatske i Maroka, za treće mjesto sudi sudac koji je na ovom prvenstvu sudio samo jednu utakmicu.

Al Jassim loše je sudio utakmicu između Walesa i SAD (1:1) u skupini, nakon toga bio je četvrti sudac utakmice Portugala i Urugvaja.

Nije sportski korektno prejudicirati Al Jassimove limite, možda 35-godišnji sudac ima potencijal za najboljega na svijetu.

Iz njegova sudačkog CV-a vidi se da su ga počeli forsirati od SP-a 2018. godine, gdje je bio VAR sudac.

Otada je 2019. godine sudio tri utakmice na CONCACAF Gold Cupu kao dio programa razmjene sudaca između CONCACAF-a i AFC-a, prije toga sudio je četiri utakmice na Azijskom kupu.

Najdalje je u karijeri dogurao do utakmice polufinala CONCACAF Gold Cupa između Haitija i Meksika, na Azijskom kupu zadnju utakmicu sudio je u četvrtfinalu između Kine i Irana.

Budući da je predstavnik domaćina Svjetskog prvenstva, koje završava finalom između Argentine i Francuske, FIFA je odlučila odužiti se domaćinu delegiranjem Al Jassima za utakmicu između Hrvatske i Maroka.

U dobroj vjeri da će čovjek utakmicu suditi bez pogreške, nikada nećemo saznati odgovor na pitanje da li bi FIFA takvu odluku donijela da za treće mjesto igraju Francuska i/ili Argentina.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.