Fabio Capello: Posjed lopte je smrt za nogomet! Apsolutno dosadno!

Nedjelja, 25. prosinca 2022. 10:59 Napisao/la  SC
Fabio Capello: Posjed lopte je smrt za nogomet! Apsolutno dosadno!

Fabio Capello ovako je prokomentirao trendove u nogometu nakon SP-a:

- Čuo sam mnoge komentare sustava igre, ali svi su koristili isti: 9-1 koji je tjerao momčadi da se brane sa svim igračima i da napadaju s mnogo igrača. Beskorisno je izmišljati nešto drugo. Posjed lopte je smrt za nogomet! Apsolutno dosadno! Oni koji drže loptu nemaju odgovornost, dok je za okomitu igru potrebna hrabrost, kaže poznati talijanski stručnjak.

Na pitanje je li Didier Deschamps pogriješio što nije uvrstio Karima Benzemu u momčad za finale, ovako je odgovorio:

- Ne, isto sam učinio sa Savićevićem prije finala Interkontinentalnog kupa 1993. godine. Ujutro na dan utakmice rekao mi je da je spreman igrati nakon što sam sve pripremio s Raducioiuom. Iz poštovanja mu nisam dopustio da igra. Mislio sam da je to poštena odluka za momčad. Ostaje pitanje bi li Milan i Francuska sa Savićevićem i Benzemom osvojili još jedan trofej? Možda bi, kaže Capello.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.