Eden Hazard komentirao postupak njemačkih igrača, oglasio se njemački savez

Četvrtak, 24. studenog 2022. 13:19 Napisao/la  SC
Eden Hazard
Eden Hazard

Eden Hazard ovako je prokomentirao znakovitu gestu njemačkih reprezentativaca, koji su se zajedno fotografirali s rukama na ustima u znak protesta prema zabranama FIFA-e.

- Bolje bi bilo da to nisu uradili i da su pobijedili. Mi smo ovdje da igramo nogomet, a ne da šaljemo političke poruke. Drugi ljudi su bolji u tome od nas. Mi želimo biti fokusirani na nogomet, kazao je kapetan Belgije.

Inače, Belgija se nalazi u skupini saveza koja je željela da kapetan reprezentacije nosi traku u duginim bojama.

Njemački savez ovako je komentirao postupak igrača:

- Nije riječ o davanju političkih izjava, o ljudskim pravima se ne može pregovarati. To bi se trebalo uzeti zdravo za gotovo, ali još uvijek nije tako. Zato nam je ova poruka važna. Zabraniti nam nošenje trake je isto kao i uskratiti nam pravo govora. Ostajemo pri svom stavu, stoji u objavi.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.