Brozoviću, Kovačiću i Modriću malo je vremena trebalo da pokažu da su najbolji na svijetu

Nedjelja, 27. studenog 2022. 19:00 Napisao  I. V.

Čim su Modrić, Brozović i Kovačić umirili goropadne Kanađane, čak su i ne baš pretjerano brzi Kramarić i Livaja postali prebrzi za kanadske braniče...

Brozoviću, Kovačiću i Modriću malo je vremena trebalo da pokažu da su najbolji na svijetu

Hrvatska reprezentacija pobijedila je Kanadu nadmoćnom igrom po kojoj je postala prepoznatljiva na velikim natjecanjima.

Šokirao je Davies pogotkom u 2. minuti, Juranović nije stigao zatvoriti brzoga kanadskog napadača koji se pojavio u praznom prostoru i glavom loptu poslao u mrežu kao na treningu nakon idealnog Buchananova ubačaja zdesna - 0:1.

Desetak minuta trebalo je Brozoviću, Kovačiću i Modriću da pokažu zašto slove ponajboljim veznim redom na svijetu, trojica vrhunskih znalaca počeli su igru skrivača s kanadskim igračima, koji su vrlo brzo počeli ispadati iz igre jedan za drugim u pokušajima visokoga pritiska...

Nakon otprilike petnaestak minuta utakmice fizički moćna kanadska reprezentacija morala je odustati od visokoga presinga.

Nije imalo smisla, jer su do lopte mogli doći jedino nakon pogrešnog dodavanja nekoga hrvatskog igrača u završnici, jedino tamo gdje se uobičajeno griješi

Čim su Modrić, Brozović i Kovačić umirili goropadne Kanađane, u osmišljenoj pas-igri čak su i ne baš pretjerano brzi Kramarić i Livaja postali prebrzi za kanadske braniče...

Nakon dvadesetak minuta statična je kanadska obrana počela sve češće gubiti raspored, hrvatska je momčad počela organizirano ulaziti u završnicu, Kramarićev pogodak iz zaleđa kao da je navijestio što slijedi.

Drugačije Kramarić igra kada momčad igra na postavljenu obranu, u 36. minuti otvorio se hrvatski napadač na lijevoj strani kaznenog prostora, Perišić je umješno odigrao kroz Johnstonove noge, Kramarić je iz prve loptu poslao u suprotni kut - 1:1.

U 44. minuti Juranović je zdesna krenuo prema sredini na nepostavljenu obranu, i desni je branič hrvatske reprezentacije dovoljno lucidan da loptu gurne prema Livaji kroz kanadske noge, udarac sa 17 metara bio je precizan, lopta je završila let u maloj mrežici desnog Borjanova kuta - 2:1.

Mogao je Livaja postignuti prvi pogodak na svjetskom prvenstvu već u 35. minuti, zamalo je bio kratak u uklizavanju za loptom pred Borjanom...

Od prve minute drugoga dijela utakmice počela je suverena kontrola utakmice, odmah je postalo jasno da će prije Hrvatska postići treći nego Kanada drugi gol!

Mogla je na kraju Hrvatska postići više od tri gola, Kanada je jednom uputila iole ozbiljniji udarac (David 56) s 20 metara, Livaković nije imao problema...

U 54. minuti odigrala je hrvatska momčad školsku akciju: otvorio se desni bok za Modrića, Kramarić se opet pravodobno otvorio na jedanaest metara, nije bio precizan u najboljoj hrvatskoj prilici na utakmici.

U 70. minuti Perišić je precizno slijeva pogodio Kramarića na desnoj strani kaznenog prostora, Kramarić je u primanju "prošetao" Millera, namjestio se na ljevicu i onda kroz Hutchinsone noge poslao loptu u suprotni kut - 3:1.

Time je utakmica završila budući da je obrana predvođena sjajnim Gvardiolom odigrala bez pogreške.

U 77. minuti Perišić je prošao jedan na jedan lijevom stranom, Borjan je uspio obraniti udarac iskosa, lopta se odbila do Brozovića, Borjan je nogom sačuvao mrežu.

U 94. minuti Miller je katastrofalno pogriješio u primanju lopte kao zadnji čovjek obrane, Oršić je s centra otrčao prema Borjanu zajedno s Majerom, rutinski su zatresli mrežu - 4:1.

HRVATSKA: Livaković, Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa, Modrić (86 Pašalić), Brozović, Kovačić (86 Majer), Kramarić, Perišić (86 Oršić), Livaja (60 Petković)

KANADA: Borjan, Johnston, Vitoria, Miller, Laryea (61 Hoilett), Hutchinson (72 Adekugbe), Eustaquio (46 Kone), Davies, Buchanan, Larin, David (72 Cavallini)

Skupina F, 2. kolo: Hrvatska - Kanada 4:1 (Kramarić 36, 70, Livaja 44, Majer 90+4/Davies 2)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.