Chlesea nije odustao od Gvardiola, RB Leipzig ima najskupljega hrvatskog igrača svih vremena

Srijeda, 30. studenog 2022. 09:42 Napisao/la  SC

Chlesea je Gvardiola htio dovesti odmah nakon što je Antonio Rüdiger otišao u Real Madrid, RB Leipzig nije pristao prodati mladoga stopera

Chlesea nije odustao od Gvardiola, RB Leipzig ima najskupljega hrvatskog igrača svih vremena

Kao što se moglo naslutiti još ljetos, Joško Gvardiol mogao bi postati jedan od najskupljih stopera na svijetu.

Chlesea je Gvardiola htio dovesti odmah nakon što je Antonio Rüdiger otišao u Real Madrid, RB Leipzig nije pristao prodati mladoga stopera za cca. 80. mil eura s različitim bonusima.

Dobro su u Leipzigu procijenili da Gvardiolova cijena može samo rasti, nakon dvije utakmice na Svjetskom prvenstvu mladi branič uvjerio je zadnje skeptike da za hrvatsku reprezentaciju igra jedan od najboljih stopera na svijetu.

Nakon utakmice protiv Kanade, utjecajna Marca u idealnu momčad 2. kola uvrstila je samo jednog hrvatskog igrača - Joška Gvardiola.

Talijanski i engleski mediji spekuliraju da Chelsea sprema novu ponudu za Gvardiola, američki vlasnik Todd Boehly namjerava srušiti rekord Manchester Uniteda, koji je Harryja Maguirea učinio najskupljim stoperom na svijetu.

Maguire je 2019. godine plaćen čak 90 mil. eura, tri godine kasnije Manchester United ga ne može prodati za trostruko manji iznos.

Nije Chelsea jedini potencijalni kupac, Gvardiola žele dovesti barem četiri kluba iz kruga TOP-10 na svijetu.

Prije nego što se dogodi transfer, Joško Gvardiol već je postao najskuplji hrvatski nogometaš svih vremena.