BRUNO PETKOVIĆ Bio sam 2018. na pripremama s Bolognom i gledao reprezentaciju! Tada sam bio peti, šesti napadač Bologne i neki 78. izbor za napadača u Hrvatskoj!

Nedjelja, 11. prosinca 2022. 16:38 Napisao/la  SC

Sa svakom odigranom utakmicom Hrvatska je sve bolja i bolja, pokazujemo sve više i više dok smo igrali protiv težih protivnika, kaže Petković

Bio sam 2018. na pripremama s Bolognom i gledao reprezentaciju! Tada sam bio peti, šesti napadač Bologne i neki 78. izbor za napadača u Hrvatskoj!

Bruno Petković posebna je tema u talijanskom nogometu, gdje se nije uspio afirmirati:

- Neću trošiti previše vremena da komentiram neke stvari koje nisu vezane za SP i reprezentaciju. U Italiji na sam malo toga pokazao a terenu, ali sam puno toga naučio. Bio sam 2018. na pripremama s Bolognom i gledao sam svoju reprezentaciju, tada sam bio peti, šesti napadač Bologne i neki 78. izbor za napadača u Hrvatskoj. Malo mi je falilo da odem s tih priprema gledati finale u Moskvi. Ta je generacija postavila temelje reprezentacije u kojoj sam sada, prenio je Petković talijanskim novinarima svoja talijanska iskustva.

- Mislim da su hrvatski mediji podcijenili naš prvi rezultat protiv Maroka. Tada smo vidjeli da je Maroko reprezentacija koja je napravila ogroman uspjeh. Sa svakom odigranom utakmicom Hrvatska je sve bolja i bolja, pokazujemo sve više i više dok smo igrali protiv težih protivnika. U ovim trenucima mi je pogodak donio jako veliko samopouzdanje. Ako pogledate, mi smo gubili u produžetku. Svi smo vjerovali i to je snaga jedne ekipe koja ne odustaje. To je samopouzdanje koje nije individualno. Vjerujemo jedan u drugoga. Mala smo država, znamo što se događalo prije. Znamo i cijenimo kako se naša država stvarala. Usadili su nam to znanje naši roditelji. U životu nećeš postići ništa ako se ne boriš. To je taj mentalitet. U nekim trenucima te nagradi takvo razmišljanje. Nismo mi svaki put dobili na kvalitetu. Sportska sreća je nešto što se traži, a mi smo je zaslužili, otkrio je Petković tajnu hrvatskog uspjeha.

Otkrio je tajnu sigurnog izvođenja jedanaesteraca:

- Jako puno ljudi koji ne igraju profesionalni nogomet zna pucati penale, ali morate biti mentalno spremni pucati penal. Puno je lakše i kad imaš sjajnog golmana. Ekipa koja zadrži mirnoću u tim trenucima pritiska ima velik karakter, rekao je Petković i ovako govorio o Livakoviću:

- Livi je odličan golman i odličan dečko, veliki radnik i profesionalac. On analizira svaku svoju pogrešku i previše puta. Nekad čak i ne spava poslije svojih pogrešaka. Ovdje je pokazao ono što mi koji stalno treniramo s njim znamo, kaže Petković.

Pogodak protiv Brazila postao je antologijski:

- Ovo je najvažniji gol u mojoj karijeri. Nije bilo nikakvih osjećaja ljutnje, ni osvete. Igram za sebe i svoju reprezentaciju. Na kraju krajeva, to je nešto što su moći prepričavati djeci. Mandžukić mi je dao neke savjete koje ću zadržati za sebe, govori Petković koji otkrio nogometnog idola:

- Ronaldov sam fun! Fenomena! On je igrač koji je uživao u nogometu. Izgledalo je kao da se svi muče na terenu, a on je igrao s osmijehom, rekao je Petković.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.