Završni turnir SEHA Lige, Lino Červar i Veselin Vujović u Zagrebu

Petak, 13. travnja 2012. 19:25 Napisao  Milan Kosanović

Na završni turnir u Zagrebu plasirale su se četiri najbolje momčadi, no svima je jasno već uoči početka Final Foura da je Croatia osiguranje prvi osvajač regionalne lige

U Zagrebu ove subote započinje finalni turnir SEHA lige na kojem će svi ljubitelji rukometa imati prilike uživati u igri domaćina Croatia osiguranja, Vardara legendarnog igrača, a sada trenera Veselina Vujovića, Metalurga Line Červara te Tatrana iz Prešova. Liga je u svojoj prvoj sezoni imala mnogo nedostataka i dječjih bolesti, a svi se nadaju da će sljedeća sezona biti puno kvalitetnija, kako na parketu tako i organizacijski.

Na završni turnir u Zagrebu plasirale su se četiri najbolje momčadi, no svima je jasno već uoči početka Final Foura da je Croatia osiguranje prvi osvajač regionalne lige. Upravo iz gore navedenih razloga organizatori završnog turnira shvatili su da je jedini način da se popuni zagrebačka Arena besplatan ulaz što je još jedan dokaz traljave lige.

Ipak, sama ideja regionalne lige je fantastična što je potvrdio i nekada jedan od najboljih igrača svijeta, a sada trener Vardara Veselin Vujović.

- Ja sam pomalo 'jugonostalgičar' u ovom smislu jer su mi strašno nedostajala gostovanja po Banja Luci, Zagrebu i ostalim gradovima i meni je ovo došlo kao melem na ranu. Trebalo je to i ranije organizirati. Želio sam da izvučemo Zagreb jer ne bi imalo smisla da dođemo ovdje i ne zaigramo protiv njih. Ne bojimo se nikoga i dat ćemo sve od sebe, rekao je Vujović.

Nešto manje  optimističan uoči početka završnice bio je trener Tatrana Đorđe Rašić za čiju momčad je i sam plasman na Final Four veliki uspjeh.

- Mi smo ispunili svoj cilj plasmanom na završni turnir jer imamo prilično mladu momčad. Čast nam je što smo ovdje, ali nemamo namjeru stati jer želimo pobjedu i u polufinalnoj utakmici. Dogodine ćemo se pojačati i tada idemo na naslov prvaka, optimistično je najavio sljedeću sezonu Rašić.

Trener Zagrebaša Ivica Obrvan uoči prve utakmice s Vardarom samo je potvrdio ulogu favorita.

- Prije svega, moramo se osvrnuti na ono dobro što je ova liga donijela, a toga je bilo puno. Na završnici su definitivno četiri najbolje momčadi, a mi ne bježimo od uloge favorita. Međutim, svjestan sam da nam neće biti nimalo lako. Za Vardar moramo biti maksimalno spremni i koncentrirani ako mislimo u finale, zaključio je trener Croatia osiguranja.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.