SP u rukometu: Makedonci bodom protiv Rusa izborili osminu finala, Crnogorci ispali

Srijeda, 16. siječnja 2013. 23:15 Napisao/la  SC

Rezultati 4. kolo: Skupina A: Brazil - Tunis 27:22, Njemačka - Crna Gora 29:21, Francuska - Argentina 35:23. Skupina B: Makedonija - Rusija 29:29, Katar - Čile 31:23, Danska - Island 36:28

 

Najbolja utakmica dana na Svjetskom rukometnom prvenstvu bez sumnje je bio dvoboj Makedonije i Rusije. Po tko zna koji puta Makedonci su ostavili srce na parketu i stigli do remija 29:29, koji i njima i Rusima kolo prije kraja natjecanja po skupinama jamči prolazak u osminu finala.

Već u 10. minuti Rusi su imali tri pogotka prednosti koje su sačuvali sve do poluvremena. Imali su Rusi u drugom poluvremenu u dva navrata i šest pogodaka prednosti, ali Makedonci se nisu predavali. Iako je po običaju prvi strijelac bio Kiril Lazarov sa deset pogodaka junak dana bio je Goce Giorgijevski, koji je 15 sekundi prije kraja donio Makedoncima zlata vrijedan bod.

Iznenađenje dana svakako je pobjeda Brazila protiv Tunisa od 27:22. Reprezentaciji Crne Gore igrala je samo pobjeda protiv Njemačke da bi u posljednjem kolu protiv Brazila rješavali pitanje plasmana u osminu finala. Izabranici Zorana Kastratovića nisu uspjeli u tome iako su većim dijelom utakmice bili blizu. U 35. minuti preko Ševaljevića stigli su do prvoga poravnanja 13:13. Minutu kasnije Zoran Roganović pogodio je za 14:14. Nakon toga Nijemci rade seriju od 7:0, odlaze na 21:14 i priči o osmini finala za Crnogorce je bio kraj. Kada gotovo 12 minuta ne postignete pogodak, a potrebna vam je pobjeda jasno je da ste sami prokockali svoju prigodu.

Katar je pronašao prvu žrtvu i uvjerljivo pobijedio Čile. Iako se puno očekivalo od utakmice Danska - Island ovaj je skandinavski dvoboj otišao vrlo uvjerljivo na stranu Danaca. Završilo je 36:28 uz napomenu da su čak tri Danca postigli po sedam pogodaka. U posljednjem susretu dana aktualni svjetski prvak Francuska lakoćom se obračunala sa Argentinom do konačnih 35:23.

Rezultati 4. kolo: Skupina A: Brazil - Tunis 27:22, Njemačka - Crna Gora 29:21, Francuska - Argentina 35:23; Skupina B: Makedonija - Rusija 29:29, Katar - Čile 31:23, Danska - Island 36:28 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.