Rukometašu Iskre prijete smrću nakon što je veličao osnivanje Republike Srpske

Utorak, 10. siječnja 2023. 20:56 Napisao/la  SC
Rukometašu Iskre  prijete smrću nakon što je veličao osnivanje Republike Srpske

Miloš Čekić, rukometaš bugojanske Iskre, posvetio je 9. siječnja objavu na Instagramu neustavnom Danu Republike Srpske.

- Ti si moj zavet. Rađala si najhrabrije i najhrabriji su te branili. Princip, objavio je Čekić.

Nakon objave u Bugojnu je za srpskog rukometaša nastao kaos!

Osim klasičnih uvreda po društvenim mrežema, navijači Iskre objavili su fotografije 'gaženja' Čekićeva dresa koji su postavili ispred njegovih vrata, od kluba traže da odmah raskine ugovor s igračem.

Čekić se u strahu nije pojavio na treningu u utorak, od kluba je zatražio ispisnicu:

- Prije sjednicu Upravnog odbora, klub se neče očitovati. Sve što govorim, govorim u svoje ime! Mi naravno osuđujemo svaki vid nacionalističkih ispada, ali mislim da se ovo malo preuveličalo. On je mlad momak, ne zna ni što to znači, ni koga to vrijeđa.... Nikada nismo imali ni jedan incident, reakcije su žestoke. Jamčim vam da on u 21. godini nije svjestan šta je htio reći, trebamo biti realni i reći da 95 posto Srba u Republici Srpskoj misli kao on. Čekić je kazao da je to uradila jegova cura... On nikada nije bio incidentan, to nas je iznenadilo. Voli konflikte, ali u granicama... Mora druge poštovati i uvažavati, u klubu imamo Bošnjaka, Hrvata... Tražio je ispisnicu, ali s nama ima ugovor tri godine. Momci treniraju, ja sam u klubu, a on nije došao na trening. Meni je rekao da ga je strah. Dobio je i prijetnje, čak mu prijete da će ga ubiti, ali to su gluposti... Bio je pred vratima reprezentacije. Šteta je izgubiti takvog momka, ali svakako da ga je potrebno educirati. Ne znam kakav će biti stav kluba, u srijedu ćemo odlučiti. U Bugojnu naravno svi to osuđuju, ovdje svi mogu igrati, ali moraju paziti na neke stvari. S druge strane, žao mi ga je... U BiH će svugdje dočekati na drugi način, to je jasno svakome... Jedina nada mu je da ode negdje u inozemstvo. Nema osobe u Bugojnu koja će podržati to što je uradio, to čvrsto osuđujemo, kazao je predsjednik Iskre Ejub Zukić za sportsport.ba.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.