Rukometašice Crne Gore prvakinje Europe nakon velike pobjede nad Norveškom

Nedjelja, 16. prosinca 2012. 19:13 Napisao/la  SC

Norveška - Crna Gora 31:34 (11:12, 24:24), Norvežankama nije pomoglo 11 pogodaka Ide Alstad, Heidi Loke zaustavljena je na pet golova, a s druge strane Milena Knežević i Katarina Bulatović s deset odnosno osam postignutih pogodaka bile su junakinje ovog finala.

Europsko prvenstvo, finale

NORVEŠKA – CRNA GORA 31:34  (11:12, 24:24)

Arena Beograd. Suci: Lorente i Serrailla (obojica Španjolska)

NORVEŠKA: Solberg, Haraldsen, Naess, Oftedal, Alstad 11, Loke 5, Breivang 1, Borgersen, Edin 4, Frafjord, Bjorndalen 2, Sulland 3, Koren 2, Gosse 1, Jakobsen, Herrem 2.

CRNA GORA: Vukičević, Barjaktarević, Miljanić 3, Pavičević 2, Radičević 5, Dokić 1, Despotović, Jovanović 2, A. Bulatović 2, Klikovac, Vukičević, Tosković, Nikčević, Lazović 1, K. Bulatović 8, Knežević 10.

Sedmerci: Norveška 2 (4) , Crna Gora 4 (4) . Isključenja: Norveška 4 , Crna Gora 14 minuta .

Rukometašice Crne Gore  prvakinje su Europe. Crna Gora opet ima kontinentalnog prvaka,  nakon što je Draga Adžić s ekipom Budućnosti osvojio Ligu prvaka te zasjeo na krov Europe isto je učinio i s reprezentacijom Crne Gore koja je u velikom finalu u Beogradu slavila nad super jakim Norvežankama nakon produžetaka rezultatom 34:31.

Od prve do posljednje minute susreta vodila se rovovska bitka, Norvežanke su bile apsolutne favoritkinje, no Crnogorke su na koncu osvojile zlato te prometnule Crnu Goru u epicentar ženskog rukometa u Europi.

Norvežankama nije pomoglo 11 pogodaka Ide Alstad, Heidi Loke zaustavljena je na pet golova, a s druge strane Milena Knežević i Katarina Bulatović s deset odnosno osam postignutih pogodaka bile su junakinje ovog finala.

U utakmici za treće mjesto Mađarska je porazila Srbiju rezultatom 41:38 u susretu u kojem se obrane nisu igrale. Reprezentacija koju je Hrvatska svladala na početku EP-a u Srbiji tako je osvojila broncu koja vrlo vjerojatno jako boli izbornika Vladimira Canjugu i njegove igračice.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.