ZORAN GOBAC Manuel Štrlek odabrao put bez povratka kada je riječ o reprezentaciji

Utorak, 07. siječnja 2020. 18:59 Napisao/la  SC

Igrači neće određivati kad će i koliko igrati, neće igrači određivati izbornika. Baliću, Pucu i drugima koji su dali puno, to ne bi nikad palo napamet, kaže dopredsjednik HRS-a

Zoran Gobac
Zoran Gobac

 Zoran Gobac pojavio se pred novinarima uoči početka Europskog prvenstva u rukometu, Hrvatska u četvrtak u Grazu igra protiv Crne Gore.

Dopredsjednik saveza osjetio je potrebu pojasniti neke stvari među kojima je status Manuela Štrkela:

- Prvo, što se tiče Štrleka. U Zadru je na Skupštini HRS-a donesena odluka što će se dogoditi s igračima koji samovoljno otkazuju igranje u reprezentaciji. Zbog čega smo donijeli odluku? Zato što je Skupština koja je najviše tijelo HRS-a i zato što bi se počelo događati da igrači igraju kad hoće, a ne kada ih se zove. Izbornik Črvar i direktor Vori su s mojim dopuštenjem obavili razgovore sa Štrlekom, ja samo mogu reći da je Štrlek odabrao put bez povratka kada je riječ o igranju u reprezentaciji. Nema tu priče: novi izbornik, pa ću se vratiti. Ne želimo nikoga siliti, ali moramo biti svjesni da su igranjem za reprezentaciju postigli bolje ugovore, rekao je Gobac i pojasnio detalje:

- Scene su počele u Švicarskoj, morali smo tako reagirati. Po cijenu bilo čega, nema povratka! Ako nisi zadovoljan statusom, moraš prihvatiti pravila ponašanja, rješavati to gdje treba. Igrači neće određivati kad će i koliko igrati, neće igrači određivati izbornika. Baliću, Pucu i drugima koji su dali puno, to ne bi nikad palo napamet. Malo nas je iznenadilo sve ovo, ali svatko bira svoj put. Pravila se znaju, zaključio je Gobac poglavlje Štrlek.

Osjetio je Gobac stati u zaštitu izbornika:

- Ulazimo u zadnju godinu trenerskog rada Line Červara. On je imao veliku karijeru, branit ćemo njegov dignitet i nećemo dozvoliti da kvazi treneri komentiraju njegove rezultate. Lino Červar je taj koji će uz nas odabrati trenera, naglasio se Gobac.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.