Gobac: Klubovima su proračuni prepolovljeni što je neodrživo ako se od nas očekuju rezultati

Srijeda, 03. travnja 2013. 14:52 Napisao/la  SC

Razgovarali smo se Vorijem o ideji da završi karijeru u Zagrebu kada odradi ugovor s PSG-om, kaže Gobac

- U hrvatski sport se ulaže vrlo malo ili ništa. Klubovi su osnova da bismo mogli imati jaku reprezentaciju, a u zadnje dvije godine svim klubovima proračuni su prepolovljeni što je neodrživo ako se od nas očekuju rezultati. Mađari u rukomet ulažu pet puta više, oni su pronašli mogućnost ulaganja kroz porezne olakšice. Nadam se da ćemo i mi u budućnosti pronaći sličnu mogućnost jer je ova situacija neodrživa, kazao je Zoran Gobac, alfa i omega hrvatskog rukometa na presici organiziranoj povodom kvalifikacijskih utakmica protiv Mađarske.

Uz izbornika Slavka Golužu konferenciji su bili nazočni Igor Vori i Domagoj Duvnjak, što je bio povod da Gobac objavi svoje želje.

- Razgovarali smo se Vorijem o ideji da završi karijeru u Zagrebu kada odradi ugovor s PSG-om, na istu temu ćemo razgovarati s Duvnjakom. Idućih nekoliko godina sigurno se nećemo pojačavati zvučnim imenima jer nemamo sponzora, kazao je Gobac.

Što se tiče prve utakmice protiv Mađarske, koja se 4. travnja igra u Vezspremu, Goluža kaže sljedeće:

- Znamo kakva na atmosfera očekuje, sedam tisuća ljudi u dvorani iz grada koji živi za rukomet. Nemamo se čega bojati, znamo našu kvalitetu. Oni nas nemaju čime iznenaditi, kaže Goluža.

- Ne možemo obećavati nešto veliko. Nadam se da ćemo se kući vratiti s dva boda, što će biti najbolja pozivnica navijačima da dođu u Arenu, kazao je Vori.

Druga utakmice protiv Mađarske igra se 6. ožujka u zagrebačkoj Areni.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.