Zoran Gobac: Izbornik će snositi konzekvence, vidjet ćemo što će se dalje dogoditi

Četvrtak, 29. siječnja 2015. 11:06 Napisao/la  SC

Kad osvajamo medalje svi su nam prijatelji, a sada nas pljuvaju. To je dio hrvatskog folklora, kaže izbornik Slavko Goluža

Zoran Gobac preuzeo je odgovornost i izašao pred novinare nakon ispadanja u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, Poljska je eliminirala Hrvatsku kojoj preostaje razigravati za 5. mjesto. Koa i obično, najzanimljvije je bilo čuti što gazda hrvatskog rukometa kaže od sudbini izbornika Slavka Goluže:

- Neću puno ulaziti u struku, moramo malo proraditi na analizi. Imamo previše igrača koji igraju u jednom smjeru, što je na ovakvom turniru neizdrživo. Moramo poraditi na disciplini. Naš najbolji igrač je došao na prvenstvo izmoren bolešću, nije uspio završti liječenje i tu leži je jedan od uzroka. To opet nije opravdanje za poraz od Poljske. Ne bježimo od odgovornosti, rekao je Gobac i izravno odredio Golužinu poziciju:

- Ništa se ne mijenja, izbornik će snositi konzekvence. Postavili smo ciljeve. Prvi cilj je plasman na Olimpijske igre, koji je sada ostvaren. Vidjet ćemo što će se dalje dogoditi, kaže Gobac.

- Žao mi je što smo razočarali naciju. Bilo je grešaka, ima mjesta kritici. Najlakše je kritirzirati uz kokice i daljinski upravljač. Dečki su dali sve od sebe, nitko nije htio više od igrača i mene da prođemo u finale ili barem polufinale. Kad osvajamo medalje svi su nam prijatelji, a sada nas pljuvaju. To je dio hrvatskog folklora, kaže izbornik Slavko Goluža.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.