Zlatko Dalić: Vrijeme je za nove igrače, moram donijeti odluke o kojima sam razmišljao

Ponedjeljak, 16. listopada 2023. 20:23 Napisao/la  SC

Ne mogu govoriti o imenima, moram izaći iz komforne zone koju sam imao, kao što su je imali i igrači, rekao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije

Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, rekao je u razgovoru za Novu TV, da je vrijeme da u reprezentaciju pozove nove igrače, odnosno da povuče poteze o kojima je prije razmišljao, ali ih nije povukao.

- Činjenica je da je ovo što smo odigrali nedopustivo i da moramo tražiti bolja i kvalitetnija rješenja. U zadnjih 30 utakmica od Eura izgubili smo samo dvije, a sad dvije u tri dana. Imao sam svoje ideje, razmišljanja što bih  trebao, ali nisam htio dirati dok ide dobro. Ali sad to moram napraviti. Možemo očekivati nove pozive. Ovo mi je dobro došlo da donesem odluke o kojima sam prije razmišljao i da idemo sa svježim snagama i energijom, da dam priliku nekim drugim igračima. Ne mogu govoriti o imenima, moram izaći iz komforne zone koju sam imao, kao što su je imali i igrači. Sad smo opet u situaciji biti ili ne biti, rekao je Dalić, koji je još jednom ponovio da su podbacili apsolutno svi.

- Cijela ekipa je zakazala, bili smo svi loši i iza toga stojim i govorim. Da je podbacio pojedinac ili dva, lakše bi razgovarali. Imali smo protiv Turske problema u fazi obrane, nekoliko kikseva, grešaka, nesigurnosti, a sa Vidom sam htio dobiti neku sigurnost i napraviti ono što je bilo u Katru. Vezna linija ima pravo na svoj slab dan. Vukli su nas šest godina, a kad nisu na nivou, imamo velikih problema. Moramo tražiti rješenja, Brozović ne smije igrati sljedeću utakmicu zbog kartona. Moramo se sabrati i moram naći za ono što nas čeka. Teško nam je svima pao poraz, i jedan i drugi. Ljestvicu smo podigli jako visoko, ambicije su velike, a sve što napravimo, ako nije vrh, nije dobro. Svima nam je teško palo pa tako i Luki. Možda je to tako trebalo biti, trebaš pasti da bi ustao. Iz ovoga ću izaći puno jači, odlučniji iz ovakvih situacija sam uvijek izlazio čvršći, jači i bolji, poručio je Dalić, koji se dotaknuo i Marka Livaje.

- Par dana prije okupljanja poslao sam mu poruku i zvao ga, a Livaja mi se nije javio, ne znam zašto. Ne vidim razlog zašto je puklo, rekao sam da par povika s tribina nije razlog za napustiti reprezentaciju. Žao mi je da je donio tu odluku, mislim da je bio bolji, možda da je bio u Ligi nacija bi osvojili Ligu nacija, zaključio je Dalić uz dodatak da će se Hrvatska plasirati na Euro na bilo koji način.

 
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.