Željko Babić: Moram reći ono što mi je na duši, ovo je čudo iz Međugorja!

Srijeda, 27. siječnja 2016. 23:11 Napisao/la  SC

Zahvaljujem svom prijatelju Isusu i njegovom prijatelju Zlatku, kaže Babić

Hrvatska rukometna reprezentacija ostvarila je jednu od najvećih pobjeda u povijesti hrvatskog rukometa, plasirala se u polufinale s čak 14 pogodaka razlike u utakmici protiv Poljske. Za prolaz trebalo je pobijediti s 11 razlike, što je prije utakmice izgledalo kao naučna fantastika:

- Moram reći ono što mi je na duši. Ovo je čudo iz Međugorja. Tako mislim! Zahvaljujem svom prijatelju Isusu i njegovom prijatelju Zlatku. Lijepo je kad pobijediš. Nisam vjerovao u čudo, ali sam želio pobijediti. Igrali smo dobru obranu, vratar nas je držao, u napadu smo zabijali, rekao je izbornik Željko Babić koji se daleko bolje snalazi na parketu nego pred novinarima, rekao je izbornik Željko Babić.

U trenucima povijesnog slavlja izbornik se ponovo zaglibio u trivijalnim izjavama:

- Ne znam što da vam kažem, volio bih vam reći nešto pametno. Vidio sam dobru psihološku spremu naših igrača, igrali smo dobru obranu, vratar je branio, uhvatili smo dobar ritam i gledajte. To je sport, to je sport. Nisam vjerovao u čudo, već sam rekao da mi Isus oprosti moju slabu vjeru, ali želio sam pobijediti i pripremili smo se za to. Ne bih se ja nikad kladio protiv Isusa i Gospe Međugorske. Nikada, kažao je Babić.

Idemo li po medalju?

- Ne znam gdje idemo. Da budem iskren ne znam ni gdje igramo. Sigurno je da ćemo se boriti, rekao je Babić u najavi utakmice protiv Španjolske.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.